Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2022

Γλιτώνουν τα μανταλάκια οι μεγαλοοφειλέτες - Ακόμη «ψάχνουν» τον... βασικό μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ - Τα ντεσού για το ομόλογο του Μαρινάκη

Γλιτώνουν τα μανταλάκια οι μεγαλοοφειλέτες - Ακόμη «ψάχνουν» τον... βασικό μέτοχο στην ΕΥΔΑΠ - Τα ντεσού για το ομόλογο του Μαρινάκη

ΕΛΤΑ: Μετά από τρία χρόνια απουσίας, τα ΕΛΤΑ επιστρέψουν με φυσική παρουσία στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, με στόχο να παρουσιάσουν το νέο «ψηφιακό» τους πρόσωπο.

Πλήρως εξυγιασμένα και χωρίς να γεννούν μηναία ελλείμματα 7 εκατ. ευρώ, τα ΕΛΤΑ θα είναι στη ΔΕΘ δείχνοντας την επόμενη ημέρα μέσα από νέες υπηρεσίες και νέες συνεργασίες.

Τα robots στη διαλογή, ο ψηφιακός ταχυδρόμος, τα smart lockers και οι παραδόσεις με drones δημιουργούν την εικόνα μιας εταιρείας με ψηφιακή ταυτότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Smart Lockers, στα οποία ο πελάτης μας θα μπορεί να παραδίδει ή να παραλαμβάνει το αντικείμενο, το πακέτο ή την αλληλογραφία του 24 ώρες το 24ωρο - 7 ημέρες την εβδομάδα βρίσκονται στην τελική ευθεία και μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρχει ένα ικανοποιητικό δίκτυο, με τους πελάτες να εξυπηρετούνται με την ίδια ευκολία που εξυπηρετούνται από ένα… ΑΤΜ.

Όλα αυτά ενώ τρία χρόνια ο Οργανισμός ήταν στο χείλος του γκρεμού με σημαντικά ελλείμματα και με προβλήματα στις παραδόσεις. Τώρα ανοίγονται νέοι δρόμοι...

 

ΕΤΠΑ PACKAGING: Πιάνει τόπο η επένδυση του Elikonos στην ΕΤΠA Packaging, εταιρεία συσκευασίας που εξειδικεύεται στις αυτοκόλλητες ετικέτες για τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά κ.ο.κ.

Η εταιρεία μετακόμισε πρόσφατα σε νέα, μεγαλύτερα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής γραφεία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για φυσική εξέλιξη της ανάπτυξης, λένε οι ιθύνοντες.

Στην εταιρεία είχε επενδύσει 5,5 εκατ. ευρώ, πέρυσι τον Οκτώβριο, το fund Elikonos 2 SCA Sicar, με partners τους Παντελή Παπαγεωργίου και Tάκη Σολωμό.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες πιστοποιήθηκε και τυπικά από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επιχείρησης, με νέο σύγχρονο εξοπλισμό εκτύπωσης - παραγωγής αυτοκόλλητων απλών και πολύπτυχων ετικετών. Πρόκειται για επένδυση συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 1,2 εκατ. ευρώ στη θέση ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. 

 

ΕΥΔΑΠ: Για τις 19 Αυγούστου αναβάλλεται τελικώς η διενέργεια της τακτικής γ.σ. της ΕΥΔΑΠ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Έως τη στιγμή διενέργειας της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας μένει να αποσαφηνιστεί ποιος ελέγχει τελικώς το 61,3% της εταιρείας.

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση της στήλης, έχει βρεθεί η νομική εκείνη φόρμουλα, που θα ξεπεράσει τον σκόπελο του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό τον έλεγχο των μετοχών τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, ορίζοντας ότι θα πρέπει να ελέγχεται απευθείας από το ελληνικό Δημόσιο.

Αναμενόταν κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο, η οποία προς το παρόν αγνοείται.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της εταιρείας έχει προτείνει ήδη τη διανομή μερίσματος για την περασμένη χρήση ύψους 0,28 ευρώ ανά μετοχή, ενώ διερευνούσε τους τρόπους επιπλέον χρηματικής διανομής προς τους μετόχους της, αλλά όλα αυτά μοιάζουν λεπτομέρειες, όταν εκκρεμεί -έστω τύποις- το ιδιοκτησιακό…

 

ΕΦΟΡΙΑ: Στον πάγο για ένα ακόμα χρόνο, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, μπαίνει το σχέδιο δημοσιοποίησης των ονομάτων μεγαλοοφειλετών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Απόφαση που συνυπογράφουν οι υφυπουργοί Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου προβλέπει μετάθεση για τις 30 Ιουνίου 2023 της επικαιροποίησης των καταλόγων με τα ονόματα και τα χρέη των μεγαλοοφειλετών. Η απόφαση αναφέρει ότι «εξαιρετικά, για τα ημερολογιακά έτη 2020, 2021, 2022 και 2023, οι καταστάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, επικαιροποιούνται μέχρι την 30ή Ιουνίου 2023».

Η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε τη δημοσιοποίηση των μεγαλοοφειλετών έως την 30ή Ιουνίου 2022, ενώ τελευταία φορά που κρέμασαν στα... μανταλάκια τα ονόματα μεγαλοοφειλετών σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ ήταν το 2019.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Μέχρι μεθαύριο Παρασκευή θα διατίθεται από την Εθνική Τράπεζα στους αποταμιευτές το προϊόν «νέας γενιάς» που είναι συνδεδεμένο με το αμοιβαίο κεφάλαιο Δήλος Στρατηγικών Τοποθετήσεων Μικτό Εξωτερικού.

Το ελάχιστο ποσό της επένδυσης είναι 25.000 ευρώ και προσφέρεται:

· Εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου κατά 100% στη λήξη της τετραετίας, εφόσον η τιμή του μεριδίου κινηθεί πτωτικά κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

· Συμμετοχή του αποταμιευτή στην άνοδο της τιμής των μεριδίων -στα κέρδη- κατά 50%, εφόσον αυτά προκύψουν στη λήξη της τετραετίας.

Άμεσο έξοδο της επένδυσης είναι η εφάπαξ προμήθεια εισόδου 1%, ενώ έμμεσο (επηρεάζει την τιμή του μεριδίου του συγκεκριμένου Α/Κ) είναι η ετήσια προμήθεια διαχείρισης 1,75%.

 

CPLP SHIPPING: Ξεκινά σήμερα και λήγει την Παρασκευή η δημόσια εγγραφή για την κάλυψη του εταιρικού ομολόγου ύψους έως 100 εκατ. ευρώ της CPLP Shipping, του γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ομόλογο είναι επταετούς διάρκειας (το ετήσιο κουπόνι θα κυμανθεί μεταξύ του 4,4% και του 4,9%) και στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται πως η εκδότρια εταιρεία έχει το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης του δανείου, ως εξής:

Στις λήξεις του πέμπτου, του έκτου, του έβδομου και του όγδοου εξαμήνου αν δοθεί premium 1,5% (αποπληρωμή των ομολογιούχων στο 101,5).

Στις λήξεις του ένατου και του δέκατου εξαμήνου αν δοθεί premium 0,5% (αποπληρωμή ομολογιούχων στο 100,5).

Στις λήξεις του 11ου, του 12ου και του 13ου εξαμήνου χωρίς την καταβολή premium (αποπληρωμή στο 100,0).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v