Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2022

Μπάκος-Καϋμενάκης παίρνουν το Action 24 *Πώς στηρίζει την AVE ο βασικός μέτοχος *Mission impossible για Λαγκάρντ

Μπάκος-Καϋμενάκης παίρνουν το Action 24 *Πώς στηρίζει την AVE ο βασικός μέτοχος *Mission impossible για Λαγκάρντ

ACTION 24: «Ρέντα» έχει το εφοπλιστικό δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη το τελευταίο διάστημα. Μετά την επιτυχή έξοδο από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την είσοδο στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ, κλεισμένο είναι και το deal για την απόκτηση του ομώνυμου τηλεοπτικού σταθμού, με φιλοδοξίες μάλιστα και για πανελλαδική εμβέλεια.

Για αρκετούς μήνες, ο έως τώρα ιδιοκτήτης Διονύσης Παναγιωτάκης θα παραμείνει γενικός διευθυντής, ενισχύοντας τις πληροφορίες που λένε ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να κινείται στην ίδια πολιτική γραμμή.

Ο συνδυασμός κατασκευών και Media πάντως, δείχνει ότι το δίδυμο μάλλον γοητεύεται από δραστηριότητες που παραδοσιακά έχουν, καθεμιά με τον δικό της τρόπο, ιδιαίτερη παρεμβατικότητα στο πολιτικό γίγνεσθαι.

 

EΠΙΤΟΚΙΑ: Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, μάλλον κατά 50 μονάδες βάσης. Το γεγονός ότι ο σοβαρός οικονομικός Τύπος του εξωτερικού μιλάει για «mission impossible» της Λαγκάρντ, έχει δυσάρεστη ερμηνεία:

Οι περισσότεροι φοβούνται ότι τα αυξημένα επιτόκια θα αποτελέσουν χαριστική βολή, προεξοφλώντας ύφεση στην Ευρώπη. Κι αυτό καθώς σε μεγάλο βαθμό η έκρηξη του πληθωρισμού δεν οφείλεται σε υπερβολική ζήτηση αλλά σε μειωμένη προσφορά.

Την ίδια ώρα, παραμένει ασαφές το περιεχόμενο του μηχανισμού προστασίας των ευάλωτων χωρών του Νότου, από μια υπερβολική αύξηση των αποδόσεών τους, που έχει προαναγγείλει η Λαγκάρντ. Ναι, ως συνήθως οι αντιρρήσεις προέρχονται από τις χώρες του Βορρά με πρώτη τη Γερμανία.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, στο «ραντάρ» όλων είναι πρωτίστως η Ιταλία (όλα τα είχε, της προέκυψε και η πολιτική κρίση) που, ας μην το ξεχνάμε, είναι «too big to fail», λόγω τεράστιου σε απόλυτο μέγεθος, δημόσιου χρέους…

 

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Συγκλονίζεται το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα από την πιθανότητα μετά τον Μπόρις Τζόνσον, να προκύψει ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Πρωταθλήτρια σε γκάφες, υπερβολές και έλλειψη βασικών γνώσεων (παροιμιώδης η ατάκα της προ ολίγων μηνών ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την προσάρτηση από τη Ρωσία κάποιων περιοχών, που όμως είναι… μέρος της ρωσικής επικράτειας, νομίζοντας ότι γινόταν λόγος για το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ της Ουκρανίας), η κα Τρας κάνει τον αντίπαλό της Ρίσι Σουνάκ, με όλες τις αδυναμίες του, να μοιάζει με γίγαντα της πολιτικής.

Τον τελικό λόγο, όμως, θα τον έχουν σύντομα τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας.

Για τους υπόλοιπους βεβαίως ισχύει το ρητό «το μη χείρον βέλτιστον».

 

AVE: Νέα έμμεση στήριξη του βασικού μετόχου προς την εισηγμένη εταιρεία θα υπάρξει μέσω της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της AVE (πρώην AudioVisual).

Συγκεκριμένα, ο βασικός μέτοχος θα κεφαλαιοποιήσει 3,004 εκατ. ευρώ που έχει ήδη καταβάλει στο ταμείο της AVE, αποκτώντας τις νέες μετοχές προς ένα ευρώ, όταν η τιμή του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ βρίσκεται περίπου 55% χαμηλότερα.

Τόσο η κίνηση αυτή όσο και η μελλοντική μετατροπή των προνομιούχων μετοχών της εταιρείας σε κοινές (αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση να μετατεθεί χρονικά για μια ακόμη τριετία), θα ανεβάσουν περαιτέρω το ήδη υψηλό ποσοστό του βασικού μετόχου.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως για την AVE είναι το πώς θα ανεβάσει τις οικονομικές της επιδόσεις μετά τις κινήσεις αναδιάρθρωσης και επέκτασης που έχει ξεκινήσει εδώ και μια τριετία.

 

UNIBIOS: Την αισιοδοξία της για βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα είχε εκφράσει για φέτος η διοίκηση της Unibios, στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας τότε πως το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεών της ήταν αυξημένο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό.

Χθες, η εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή τριών νέων συμβάσεων για συστήματα αφαλάτωσης νερού με τις ΔΕΥΑ Θήρας, Χίου και Σύρου. Τα συστήματα αυτά θα πρέπει να παραδοθούν μέσα στο 2022, ενισχύοντας έτσι τον κύκλο εργασιών του δεύτερου φετινού εξαμήνου.

 

PRAKTIKER: Μικρές ζημιές υπέστη το κατάστημα της Praktiker στην Παλλήνη.

Το πύρινο μέτωπο που κινήθηκε προς Ανθούσα έπληξε μια πλευρά των εγκαταστάσεων, που εκκενώθηκαν χθες τα ξημερώματα. Μέχρι τότε το parking του καταστήματος ήταν στη διάθεση των κατοίκων και λειτούργησε ως σημείο συγκέντρωσης ενώ το προσωπικό τούς πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης.

Χθες, Τετάρτη, άνοιξε στη 1:00 το μεσημέρι με προσωπικό ασφαλείας ενώ το επιτελείο της εταιρείας παραμένει σε επιφυλακή, όπως και οι κάτοικοι της περιοχής, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v