Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2022

Το ντιλ Resolute-Cepal Hellas και οι πελάτες-Που βρήκε… χρυσό η Ελληνικός Χρυσός-Εθελούσια και καμπανάκι από ΦΑΓΕ-Στην Ελλάδα ο Μπόρις Τζόνσον

Το ντιλ Resolute-Cepal Hellas και οι πελάτες-Που βρήκε… χρυσό η Ελληνικός Χρυσός-Εθελούσια και καμπανάκι από ΦΑΓΕ-Στην Ελλάδα ο Μπόρις Τζόνσον

ΚΑΥΣΙΜΑ: Δεν πιστεύαμε στα… μάτια μας και ανατρέξαμε σε βίντεο από τη συνέντευξη για να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές.

Ο υπουργός ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε ότι η νοθεία στα καύσιμα πρέπει να είναι άνω του 50% για να εντοπιστεί στους ελέγχους του υπουργείου.

Τονίζοντας πόσο δύσκολοι είναι οι έλεγχοι, σημείωσε ότι: «Ο έλεγχος των πρατηρίων αυτών είναι πάρα πολύ δύσκολος τεχνικά. Η νοθεία στα καύσιμα γίνεται πλέον με πολύ εξελιγμένο τρόπο που -κι εγώ δεν το ήξερα- πρέπει να έχει πάνω από 50% νοθεία για να το πιάσουν οι τεχνικοί μας έλεγχοι. Άρα αν κάνει κάποιος 40% δεν το πιάνεις. Η τεχνολογία της νοθείας εξελίσσεται γρηγορότερα από την τεχνολογία του κράτους».

Πεδίο δόξης λαμπρόν λοιπόν και σήμα στους επίδοξους απατεώνες να είναι… ολιγαρκείς!

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Έγινε τόσο ξαφνικά η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, που το Μαξίμου τα έμπλεξε - κυριολεκτικά - με την αντικατάστασή του.

Κι αυτό διότι έσπευσε μεν να ανακοινώσει ότι νέος Γενικός Γραμματέας αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, δεν είχε υπολογίσει όμως ότι η (αναγκαία) παραίτησή του από το Επιμελητήριο θα απαιτούσε χρόνο: όχι μόνο για να παραιτηθεί αλλά και για να εκλεγεί νέος πρόεδρος, κάτι που στην “καρδιά” του Αυγούστου δεν μπορούσε να γίνει.

Τι λύση βρήκαν; Όρισαν… προσωρινό Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού τον νυν Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου (νομικό και λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), Στάθη Κουτνατζή. Δηλαδή, θα κατέχει το αξίωμα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και υπολογίζεται ότι θα έχει… ξεμπερδέψει ο κ.Μπρατάκος από το ΕΒΕΑ και θα μπορεί να αναλάβει αντικαταστάτης του κ.Δημητριάδη.

«Η θέση του Γ.Γ. του Πρωθυπουργού είναι καίριας σημασίας για τη διοίκηση του Μαξίμου και δεν μπορούσε να μείνει κενή μέχρι να είναι σε θέση να αναλάβει ο κ. Μπρατάκος», λένε στελέχη του. Διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος λόγος που οδήγησε στην αντικατάσταση… της αντικατάστασης.

Αν μη τι άλλο ο… μελλοντικός Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού θα μπορεί να συνεχίσει τις διακοπές του.

 

ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ. Στις ελληνικές θάλασσες θα πνίξει τον πόνο του ο απερχόμενος βρετανός πρωθυπουργός.

Όπως ακούει η στήλη αύριο Σάββατο θα φτάσει στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές. Πρώτος ή μοναδικός σταθμός θα είναι η Κάρυστος, όπου μαθαίνουμε πως έχει στενούς φίλους.

Άλλη μια προσωπικότητα θα γευτεί το ελληνικό καλοκαίρι…

 

RESOLUTE-ALPHA-ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Τον μεγαλύτερο εν Ελλάδι ανεξάρτητο διαχειριστή ακίνητης περιουσίας δημιουργούν ο όμιλος Resolute και η Cepal Hellas με την απόφαση συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους.

Το joint venture, με την επωνυμία Resolute Kaican Greece (RKG), θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες διαχείρισης σε τράπεζες, servicers, funds που έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια με ακίνητα ή με δάνεια που έχουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων, θεσμικούς επενδυτές και οργανισμούς του Δημοσίου.

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι η μικτή εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες και στους υφιστάμενους πελάτες της Resolute σε Ελλάδα. Δεν είναι, όμως, σαφές αν αυτό ισχύει για όλους.

Για παράδειγμα, ο όμιλος Resolute συμμετέχει στο διαγωνισμό πώλησης της Piraeus Real Estate Management (PREM). To project Valley, με σύμβουλο την UBS, αφορά στην πώληση της PREM, με ανάληψη του συνόλου του προσωπικού και κριτήριο την ανταγωνιστικότερη τιμολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών διαχείρισης προς την Τράπεζα Πειραιώς. Λογικά, η Resolute συμμετέχει στον παραπάνω διαγωνισμό με θυγατρική της, η οποία θα παραμείνει, εκτός του σχήματος Resolute Kaican Greece.

Το ίδιο πιθανόν να ισχύει και με τη διαχείριση των ακινήτων του project Terra, εφόσον το χαρτοφυλάκιο οδεύσει σε σχήμα, στο οποίο συμμετέχει παλαιός και καλός πελάτης της Resolute.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση περίπου 300 εκατ. ευρώ από εγχώριες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς) για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η έγκριση της τραπεζικής χρηματοδότησης συνεπάγεται και την υπαγωγή της επένδυσης, αθροιστικού ύψους 1 δισ. ευρώ, στα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

ΦΑΓΕ: Σε νέα μείωση του προσωπικού της προχωρά η γνωστή γαλακτοβιομηχανία στην Ελλάδα. Η εταιρεία την 1η Ιουλίου ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το συνολικό κόστος του οποίου θα αγγίξει τα 1,6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δεν παρέχει περαιτέρω πληροφορίες ως προς τον αριθμό των εργαζόμενων που έχει ως στόχο, το σίγουρο είναι, όμως, ότι η πτωτική τάση στο προσωπικό δεν είναι κάτι το νέο. Πέρυσι απασχολούσε 513 άτομα από 528 το 2020 και 605 το 2017.

Αντίστοιχη πορεία έχει ακολουθήσει ο αριθμός των εργαζόμενων και σε επίπεδο ομίλου. Το πρώτο εξάμηνο μειώθηκε στα 810 άτομα από 843 έναν χρόνο πριν. Από το 2017, χρονιά για την οποία υπάρχουν αναρτημένες οι οικονομικές καταστάσεις στον διαδικτυακό της τόπο, το προσωπικό του ομίλου έχει μειωθεί κατά 24%.

Αξιοσημείωτο ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο όμιλος απασχολούσε 1.070 άτομα και έκανε τζίρο 320,2 εκατ. δολάρια, ενώ φέτος οι πωλήσεις έχουν υποχωρήσει στα 279,9 εκατ. δολάρια.

Δεν το λες και καλό για μια εταιρεία που έμαθε τους ξένους να τρώνε ελληνικό γιαούρτι αλλά έχασε το «τρένο» στην προσπάθεια να κάνει mainstream το δικό της γιαούρτι αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό στον Chobani.

 

ΦΑΓΕ ΙΙ: Βέβαια παρά την αδυναμία της εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου, να κεφαλαιοποιήσει το παγκόσμιο trend, στην Ελλάδα παραμένει ο νούμερο ένα παίκτης. Και ως τέτοιος μπορεί να στέλνει ευρύτερα μηνύματα. Τα οποία δεν είναι ευοίωνα.

Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα σε όγκο υποχώρησαν κατά 16,3%. Εξέλιξη που αποτελεί καμπανάκι όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και συνολικά τον κλάδο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v