Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2022

Η επανεμφάνιση της Eos στα NPEs-Τι είναι το... idea box της Πειραιώς-Σφηνάκια για Eurobank και Πετρόπουλος

Η επανεμφάνιση της Eos στα NPEs-Τι είναι το... idea box της Πειραιώς-Σφηνάκια για Eurobank και Πετρόπουλος

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. Στις μειωμένες πωλήσεις του αγροτικού τομέα, εν αναμονή της έναρξης των νέων Εθνικών Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς και στις συνεχιζόμενες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα οχημάτων και ανταλλακτικών απέδωσε η εταιρεία την πτώση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης εκτός από τους δυο γνωστούς άγνωστους x (εξέλιξη πανδημίας και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα) καταγράφει ένα ακόμα παράγοντα αποσταθεροποίησης: τη συνεχιζόμενη μεγάλη αύξηση κόστους από όλους τους προμηθευτές.

Παρά τα προβλήματα, πάντως, το περιθώριο κέρδους παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το 2021…

 

EoS- DOVALUE. Δυναμική επανεμφάνιση στην αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων κάνει η γερμανική EOS, διεκδικώντας δυνατά χαρτοφυλάκια από… δεύτερο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EOS είναι -εκ των- φαβορί για να αγοράσει το χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων απαιτήσεων Souk. Παράλληλα, διεκδικεί μαζί με την Deutsche Bank και το fund Southrock (σ.σ. ειδικεύεται σε αγορές ανακτηθέντων ακινήτων) το χαρτοφυλάκιο Tethys, που έχει βγάλει προς πώληση η Intrum για λογαριασμό SPVs τιτλοποιήσεων

 

EUROBANK-VILLAGE. Στις 2 Αυγούστου η τράπεζα υπέγραψε με τον Antenna τη σύμβαση αγοραπωλησίας για το 100% της Village RoadShow Operations Ελλάς ΑΕ.

Το συμφωνηθέν τίμημα, όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, κινείται πέριξ των 20 εκατ. ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Νέα κανάλια αμφίδρομης επικοινωνίας με τους εργαζόμενους εγκαινιάζουν οι τράπεζες. Διαβάσαμε στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου της Πειραιώς, ότι η τράπεζα δημιούργησε ένα νέο site με πρόσβαση μόνο σε εργαζόμενους, το οποίο, πέραν της ροής θεμάτων και χρήσιμων πληροφοριών, είναι διαδραστικό.

Παρέχει, δηλαδή, τη δυνατότητα υποβολής σχολίων.

Επιπρόσθετα, η Πειραιώς ανέπτυξε το «idea box». Μια πρωτοβουλία που δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να καταθέσουν, ατομικά ή ομαδικά, ιδέες με σκοπό την ανάδειξη των 10 καλύτερων και την επιβράβευση των 3 πρώτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v