Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2022

Δυο αδέλφια στα μαχαίρια, Νο 2

Δυο αδέλφια στα μαχαίρια, Νο 2

Με αφορμή σχόλιο της στήλης της 11ης Ιουλίου το Euro2day.gr έλαβε εξώδικη Διαμαρτυρία από την «ΩΜΕΓΑ ΑΒΕΕ» και τον κ. Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο.

Στο εξώδικο υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο τίτλος όπως και το λοιπό περιεχόμενο του δημοσιευθέντος «είναι παραπλανητικός και κατάφωρα προσβλητικός και δυσφημιστικός για αμφότερους εξ ημών».

Υποστηρίζεται «ότι από μια απλή ανάγνωση του περιεχομένου του καταδεικνύεται πλήρως η μεροληπτική διάθεσή σας, καθώς και η προσπάθειά σας να διαστρεβλώσετε τα πραγματικά περιστατικά, με μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση του αναγνωστικού σας κοινού και τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων προκειμένου να βλάψετε τόσο την φήμη και την αξιοπιστία της πρώτης εξ ημών όσο και τον δεύτερο εξ ημών σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο».

«Συγκεκριμένα, όλως τεχνηέντως επιλέγετε να αναφερθείτε μόνο σε δικαστικές ενέργειες του έτερου μετόχου της πρώτης εξ ημών, κ. Φώτιου Κωνσταντακόπουλου κατά ημών, αποκρύπτοντας τις δικαστικές μας ενέργειες κατά αυτού αναφορικά με πράξεις του που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και μετόχου της πρώτης εξ ημών».

«Περαιτέρω, στην προσπάθειά σας αυτή, δεν διστάζετε να προβείτε στην μεμονωμένη παράθεση ανυπόστατων κρίσεων και γεγονότων, με την ταυτόχρονη απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων και γεγονότων, καθώς ο συντάκτης αυτού ισχυρίζεται ότι στην αγωγή του «ο κ. Φώτης Κωνσταντακόπουλος κάνει σειρά καταγγελιών για κινήσεις που έγιναν, όπως η μεταφορά μέρους της δραστηριότητας της εταιρείας σε σχήμα συμφερόντων του αδελφού του», αφήνοντας να υπαινιχθεί ότι ο δεύτερος εξ ημών προβαίνω σε πράξεις κακοδιαχείρισης και πράξεις παράνομες αλλά και αντίθετες προς το εταιρικό συμφέρον της πρώτης εξ ημών.

Σημειώνεται «ότι ουδείς από την εταιρεία σας ή και τους συντάκτες σας προσπάθησε, ως όφειλε, να επικοινωνήσει μαζί μας με οποιονδήποτε τρόπο πριν την σύνταξη του δημοσιεύματος», ενώ καταλήγει πως «οι λόγοι και τα κίνητρά σας δε για την ως άνω προσβλητική και αήθη συμπεριφορά σας είναι προφανή, όμως «άγνωστα» παραμένουν τα πρόσωπα, από τα οποία αντλείτε τις πληροφορίες σας καθώς και τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετείτε».

Απάντηση Euro2day.gr

Το δημοσίευμα του Euro2day.gr, ως προς το σκέλος που θίγει το εξώδικο, δεν άντλησε πληροφόρηση από «άγνωστα πρόσωπα» όπως αναφέρεται σε αυτό, αλλά από δημοσιευμένα έγγραφα στο ΓΕΜΗ τα οποία έχουν αναρτηθεί στην σελίδα της εταιρείας «Ωμέγα». Ως εκ τούτου δεν χρήζουν επιβεβαίωσης ως προς το περιεχόμενό τους.

Πρόκειται για αναρτήσεις της εταιρείας στο ΓΕΜΗ όπως:

1. Έγγραφο με τίτλο: “Αγωγή κατά ακυρωσίας αποφάσεων Γ.Σ. 16/4/2022 και δ.σ. 7/5/2022” που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 9 Ιουνίου του 2022 και φέρει ημερομηνία απόφασης οργάνου 2/6/2022.

2. Έγγραφο με τίτλο: “Προσωρινή Διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας (8-11-2021) για διορισμό ΔΣ” που φέρει ημερομηνία κατάθεσης 24/11/2021 και ημερομηνία απόφασης οργάνου 8/11/2021.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το δημοσίευμα της στήλης και ως προς το περιεχόμενο της αγωγής του ενός αδελφού εναντίον του άλλου, στηρίχθηκε σε δημοσιευμένα στοιχεία (σ.σ. την αγωγή) που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ και βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, χωρίς προφανώς να υιοθετεί το περιεχόμενό τους.

Από την άλλη πλευρά, στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ η στήλη δεν εντόπισε κάποια νομική ενέργεια από την πλευρά του Γεωργίου Κωνσταντακόπουλου κατά του Φώτιου Κωνσταντακόπουλου, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, πέραν αιτήματος για διορισμό προσωρινής διοίκησης και χορήγηση προσωρινής διαταγής. Όπως αναφέρει, όμως, το εξώδικο έχουν γίνει δικαστικές ενέργειες εναντίον του αδελφού του Φώτη «αναφορικά με πράξεις του που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και μετόχου της πρώτης εξ ημών».

Σε καμία περίπτωση στα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης των γεγονότων, καθώς αναφορά γίνεται μόνο σε δημοσιευμένα στοιχεία στο ΓΕΜΗ. Επιπρόσθετα, δεν γίνεται καμία κρίση επί της ουσίας των όσων αναφέρονται στην αγωγή του Φ. Κωνσταντακόπουλου. Αλλωστε μοναδική αρμόδια προς τούτο είναι η Δικαιοσύνη.

Καθίσταται σαφές ότι τα δυο αδέλφια βρίσκονται -και σε δικαστική- αντιδικία, γεγονός που δικαιολογεί και τον τίτλο του δημοσιεύματος «Δυο αδέλφια στα μαχαίρια». Το ποιος έχει δίκιο υποθέτουμε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v