Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2022

Ξενοδοχεία: Χέρι-χέρι ανεβαίνουν τιμές και πληρότητες-Τα «ακριβά» κινέζικα και ο δραστήριος κινέζος-Φωτιά η εγκατάσταση κλιματισμού

Ξενοδοχεία: Χέρι-χέρι ανεβαίνουν τιμές και πληρότητες-Τα «ακριβά» κινέζικα και ο δραστήριος κινέζος-Φωτιά η εγκατάσταση κλιματισμού

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ. Την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν των μεγάλων προκλήσεων αποτυπώνουν στις επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων τα αποτελέσματα του εβδομαδιαίου πάνελ του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία της χώρας τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 49,1%, ακολούθησε ανοδική πορεία φτάνοντας το 70,5% τον Ιούνιο και ξεπέρασε κατάτι το 81% τον Ιούλιο, έναν από τους -παραδοσιακά- πιο «καυτούς» μήνες της καλοκαιρινής περιόδου.

Αντίστοιχα, η μέση τιμή διάθεσης ενός δίκλινου δωματίου από τα 82 ευρώ τον Μάιο, ανήλθε στα 108 ευρώ τον Ιούνιο για να φτάσει στα 131 ευρώ τον Ιούλιο.

 

ΕΜΠΟΡΙΟ. Ο Απόστολος Βακάκης φέρνει πιάτα από την Ινδία, γλάστρες από την Τουρκία και βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να αντικαταστήσει μερικά κινέζικα που θα έφταναν «ακριβά» στα ράφια της Jumbo λόγω μεταφορικού κόστους και αρρυθμιών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε παρόμοια φάση αναζήτησης προμηθευτών εκτός Κίνας είναι όλη η αγορά, εκτός ίσως από τον Zhang Meixiong, Κινέζο επιχειρηματία που αναπτύσσει την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Big Shopping. Αν και έχουν αυξηθεί οι τιμές στα προϊόντα που διαθέτει, από ένδυση-υπόδηση και είδη τεχνολογίας μέχρι αξεσουάρ και μικροπράγματα, τα ράφια του είναι γεμάτα και προσελκύει πελατεία ενώ επεκτείνει σταθερά την δραστηριότητά του στην Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι έχει συμπληρώσει πάνω από 20 χρόνια δράσης στο τοπικό λιανεμπόριο.

Με αφετηρία τη Λάρισα επεκτάθηκε στην Καρδίτσα και σταδιακά άνοιξε πολυκαταστήματα με κινέζικα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Συγκεκριμένα από το 2019 μέσω της οικογενειακής επιχείρησης «Zhang Meixiong και υιός ΕΕ» αναπτύσσει την αλυσίδα Big Shopping.

Άνοιξε μάλιστα και νέο κατάστημα στην Αττική, στο παλιό Carrefour δίπλα στο Factory Outlet της Πειραιώς.

 

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ. Τα υλικά εκτοξεύουν το κόστος εγκατάστασης κλιματιστικών. Τώρα που ξεκίνησε η εξαργύρωση των voucher για κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες πολλοί καταναλωτές εκπλήσσονται με τα έξοδα εγκατάστασης, ενώ η απεγκατάσταση είναι μια υπηρεσία που δεν προσφέρεται από όλους τους προμηθευτές - καταστήματα.

Η υπηρεσία εγκατάστασης, σε ορισμένες συσκευές και ανάλογα με τον κωδικό προσφέρεται δωρεάν από μεγάλες αλυσίδες, αλλά σε άλλες περιπτώσεις χρεώνεται από 70-75 ευρώ και πάνω. Πληροφορίες από επαγγελματίες αναφέρουν ότι το κόστος κυμαίνεται κατά μ.ο. πάνω από τα 100-110 ευρώ συν ΦΠΑ λόγω της αύξησης στις τιμές των υλικών (καλώδια, σωληνώσεις κ.ά.), που φτάνουν σχεδόν στο 20% της αξίας της υπηρεσίας.

Το ποσό αυξάνεται επίσης ανάλογα με το αν απαιτείται χρήση μονής ή διπλής σκαλωσιάς, τρύπημα πέτρινου τοίχου, χρήση αζώτου για καθαρισμό προεγκατάστασης.

Και φυσικά από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v