Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 23 2022

Η πολιορκία της Τρ. Κύπρου και η... ασφάλιση - Αγοράζει ακίνητο Στασινόπουλου η Noval - Πού βρίσκει ρευστό η Elpedison

Η πολιορκία της Τρ. Κύπρου και η... ασφάλιση - Αγοράζει ακίνητο Στασινόπουλου η Noval - Πού βρίσκει ρευστό η Elpedison

ΔΙΜΕΑ: Στην πρίζα μπαίνει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ). Όπως μαθαίνει η στήλη, ψάχνει να προμηθευτεί 13 Plug in υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα και 7 φορτιστές.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Και μια λεπτομέρεια. Τον διαγωνισμό διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Στην τραπεζική αγορά κυκλοφορεί, εδώ και μερικά 24ωρα, ότι το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου ανέθεσε σε ξένη τράπεζα, που λειτουργεί ήδη ως σύμβουλός της (Goldman Sachs ή HSBC) να παρουσιάσει εναλλακτικές για την αξιοποίηση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος.

Αν οι πληροφορίες ισχύουν, η ανάθεση έγινε εν μέσω της «πολιορκίας» της Lone Star στο Συγκρότημα και αποβλέπει στη βελτιστοποίηση της δομής του ισολογισμού, με διανομή μέρους ή του συνόλου ενδεχόμενου τιμήματος στους μετόχους, μέσω επιστροφής κεφαλαίου.

Τέλος, λειτουργεί ως έμμεσος οδηγός για την αξία του Συγκροτήματος. Ιδιαίτερα, αν από την εξέταση των εναλλακτικών προκύπτει ενδιαφέρον, που αποτιμά τις ασφαλιστικές στα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ.: Οι ασφαλιστικές θυγατρικές της Κύπρου κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους κλάδους Ζωής και Ζημιών στην τοπική αγορά.

 

ELPEDISON: Εκτίναξη κερδών αλλά και απαιτήσεων εμφάνισε το 2021 η εταιρεία, όπως όλοι οι παραγωγοί και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, τα EBITDA εκτινάχθηκαν σε 93,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 61,7 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, οι απαιτήσεις αυξήθηκαν γεωμετρικά, αγγίζοντας τα 247 εκατ. ευρώ. Για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, η εταιρεία επέκτεινε κατά ένα χρόνο τρία ομολογιακά, αθροιστικού ύψους 178 εκατ. ευρώ, που έληγαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και διατηρεί τη δυνατότητα πρόσθετης εξάμηνης παράτασης (ως την 31/3/2023).

Ταυτόχρονα, διεύρυνε τις διαθέσιμες πιστωτικές γραμμές της κατά 60 εκατ. ευρώ (170 από 110 εκατ. ευρώ).

 

ΒΙΟΧΑΛΚΟ-NOVAL: Στην αγορά ακινήτου ιδιοκτησίας Ιπποκράτη-Ιωάννη Στασινόπουλου, έναντι τιμήματος 1,4 εκατ. ευρώ, προχωρά η Noval Property. Πρόκειται για ακίνητο επί της Αμαρουσίου- Χαλανδρίου, που χρησιμοποιεί ως κέντρο ανακύκλωσης η ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ.

Ταυτόχρονα, αγοράζει και οικόπεδο 1093,97 τ.μ. της επίσης συνδεδεμένης ΣΑΝΙΤΑΣ Ειδών Υγιεινής και Υδραυλικών, επί των οδών Φραγκοκλησιάς και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, έναντι 1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v