Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2022

Εκλογικός νόμος: Η βεβαιότητα και το ενδεχόμενο - «Καίει» την Ελλάδα η φωτιά που άναψε η Ούρσουλα - Πλειστηριασμός… Grande

Εκλογικός νόμος: Η βεβαιότητα και το ενδεχόμενο - «Καίει» την Ελλάδα η φωτιά που άναψε η Ούρσουλα - Πλειστηριασμός… Grande

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Το ξενοδοχείο «Grand Chalet» της Κηφισιάς βγαίνει εκ νέου στον πλειστηριασμό από την Tράπεζα Πειραιώς στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στα 4,224 εκατ. ευρώ. Επί του ενιαίου οικοπέδου, όπως αναφέρεται στο δελτίο του πλειστηριασμού, υφίσταται τριώροφος ξενώνας - ξενοδοχείο με την επωνυμία «Grand Chalet» με στέγη (δώμα) και υπόγειο και εκτός περιγράμματος ξενοδοχείου, διώροφο υπόγειο γκαράζ και πισίνα.

Το ξενοδοχείο της Κηφισιάς που βρίσκεται στην περιοχή «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» ανήκει στην ανώνυμη εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική-Οικοδομική-Τουριστική-Ξενοδοχειακή και Εκμετάλλευσης Κέντρων Εστίασης».

Η συνολική έκταση του οικοπέδου ανέρχεται σε 6.316 τ.μ.

 

SANI-IKOS: Από την προ πανδημίας περίοδο συζητούσε η GIC Singapore την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Τρία χρόνια μετά, το ενδιαφέρον της παρέμεινε ισχυρό, με αποτέλεσμα να εισέλθουν σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τις Oaktree και Goldman Sachs Asset Management.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Επιστολή προς τον Βασίλη Κικίλια έστειλαν οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων, στον απόηχο των back-to-back αποχωρήσεων της ιρλανδικής Ryanair από μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και της περικοπής των δρομολογίων της ενόψει της χειμερινής σεζόν.

Ο λόγος; Οι ξενοδόχοι ζητούν από τον υπουργό Τουρισμού να στηρίξει έστω και τώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, το κρατικό αεροδρόμιο της πόλης με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προσέλκυσης εταιρειών χαμηλού κόστους, αποβλέποντας στην τουριστική ανάπτυξη που επιζητούν φορείς και πολίτες.

Η κίνηση γίνεται καθώς η Ryanair είχε εκφράσει την επιθυμία της να πετάξει στα Ιωάννινα, αλλά τελικά αποχώρησε και από την Αθήνα…

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Πληθαίνουν οι φωνές στην αγορά που «ψιθυρίζουν» ότι η χώρα μας είναι απροετοίμαστη για τον ενεργειακό «Αρμαγεδδώνα» που επαπειλείται τους επόμενους μήνες, ιδίως στην περίπτωση που περάσει η άποψη της Κομισιόν και της κας Ούρσουλα, για πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα εξεδήλωσε επισήμως την αντίθεσή της, όπως και μια σειρά από άλλες χώρες, μεταξύ αυτών, με ήπιες εκφράσεις όμως, και η Γερμανία.

Αυτό που για μία ακόμη φορά προκαλεί έκπληξη είναι η στάση της Κομισιόν, που εμφανίζεται και πάλι (όπως είχε συμβεί και με το θέμα της πληρωμής του ρωσικού αερίου με ρούβλια) να υπερακοντίζει άκομψα με τις προτάσεις της, τη θέληση των κρατών-μελών, ακόμη και των ισχυρών.

Το θέμα βέβαια είναι τι θα γίνει στο τέλος, κι αυτό θα το αποφασίσει η σύνοδος κορυφής τον Οκτώβριο. Ως τότε αναμονή και αγωνία!

 

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Όλο και πιο πολύ ακούγεται και γράφεται το σενάριο περί νέας αλλαγής, ενδεχομένως και ριζικής, στον φρέσκο εκλογικό νόμο που δεν έχει ακόμη προλάβει να εφαρμοστεί. Προφανώς όλοι αναμένουν ότι θα υπάρξουν σχετικές ερωτήσεις στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη ότι η απάντησή του θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ηδη όσοι σπρώχνουν το σενάριο επικαλούνται τις συνθήκες αβεβαιότητας που απαιτούν «κυβερνητική σταθερότητα» και την περίπου μηδενική πλέον πιθανότητα συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο.

Εντούτοις, επειδή η αποδοχή αυτού του σεναρίου από τον πρωθυπουργό θα σηματοδοτήσει και πρώτης τάξεως «κωλοτούμπα» σε σχέση με την προηγούμενη θέση του επί του θέματος, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη σίγουρο.

Όπως και να έχει, αν τυχόν η «ιδέα» προχωρήσει να γίνει πράξη, υπάρχει μία βεβαιότητα και ένα ενδεχόμενο:
Η βεβαιότητα είναι ότι θα βαθύνει το ήδη βαθύ ρήγμα ανάμεσα στη κυβέρνηση και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), κάτι που θα μετρήσει πολύ στο μέλλον, αν παρά την αλλαγή νόμου, δεν επιτευχθεί η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Το ενδεχόμενο, που αρχίζουν να πιάνουν οι κεραίες της στήλης, αφορά αντιδράσεις από πλευράς έγκριτων συνταγματολόγων, με κύριο επιχείρημα ότι η δεύτερη αλλαγή εκλογικού νόμου, από την ίδια κυβέρνηση, πριν εφαρμοστεί ο προηγούμενος που εκείνη ψήφισε, παραβιάζει τα συνταγματικά δεδομένα, ιδίως μετά τις αλλαγές ουσίας και πνεύματος, που επέφερε η συνταγματική αναθεώρηση του 2001.

Κοντός ψαλμός….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v