Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα σκαριά η είσοδος του GIC Singapore στο Sani/Ikos

Goldman Sachs Asset Management και Oaktree Capital Management έχουν ήδη υπογράψει exclusivity με το fund της Σιγκαπούρης. Οι αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου.

Στα σκαριά η είσοδος του GIC Singapore στο Sani/Ikos

Σε αποκλειστικές συζητήσεις με το GIC Singapore, το sovereign fund της Σιγκαπούρης, βρίσκονται Goldman Sachs Asset Management και Oaktree Capital Management, στο πλαίσιο της αποεπένδυσής τους από τον ξενοδοχειακό όμιλο Sani/Ikos.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα δύο private equity funds, έχοντας ολοκληρώσει χρονικά το επενδυτικό τους πλάνο από τον χρόνο εισαγωγή τους στον όμιλο, έχουν δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες και έχουν ήδη υπογράψει exclusivity με το fund της Σιγκαπούρης, το οποίο ακολουθεί στρατηγική μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

Τα αδέρφια Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης καθώς επίσης και η Hermes GPE θα παραμείνουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort & Ikos Resorts, o όμιλος λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως, Κρήτη), στην Ισπανία (Marbella/Estepona) και στην Πορτογαλία, τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Ο όμιλος με το «ελληνικό DNA», όπως αυτοπροσδιορίζεται, έχει δρομολογήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 530 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Εντός των ελληνικών συνόρων, ο όμιλος προχωρά στην υλοποίηση τριών projects, προϋπολογισμού 263 εκατ. ευρώ, σε Κρήτη, Κέρκυρα και Χαλκιδική, σε τρεις εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 267 εκατ. ευρώ, του Sani/Ikos Group στην Ιβηρική χερσόνησο.

Τη διοίκηση του Ομίλου Sani/Ikos ασκούν μέχρι σήμερα ως co-managing partners οι κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v