Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2022

Το κρίσιμο δείπνο της ΝΔ και το φάουλ στις εταιρείες αερίου - Το νέο deal στα σούπερ μάρκετ και η «πολύφερνη νύφη»

Το κρίσιμο δείπνο της ΝΔ και το φάουλ στις εταιρείες αερίου - Το νέο deal στα σούπερ μάρκετ και η «πολύφερνη νύφη»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αίσθηση προκάλεσε στις τάξεις του κόμματος η είδηση ότι μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Σάββατο το βράδυ, Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς δείπνησαν στο εστιατόριο «Βράχος».

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, το δείπνο έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ. Καραμανλή, που να σημειωθεί ότι είχε την τιμητική του στο Twitter την Κυριακή, με αφορμή μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να είναι ο μόνος που δεν χειροκροτά σε κάποια στιγμή της ομιλίας του πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσφατα πήρε θέση για το καυτό θέμα των παρακολουθήσεων, διαφοροποιούμενος από την κυβερνητική γραμμή για το απόρρητο.

Ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει ακόμα πάρει θέση δημοσίως για το θέμα.

Φανταζόμαστε, όμως, ότι θα γίνει κι αυτό…

 

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Θα ενθαρρύνουμε τα νοικοκυριά, είπε χθες ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, να περάσουν από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Δηλαδή, να αλλάξουν ξανά τους καυστήρες, κάτι που έκαναν σχετικά πρόσφατα, και να τους γυρίσουν στο «βρώμικο» πετρέλαιο.

Αφήνουμε ασχολίαστο αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, όπως και τι θα γίνει όταν η κρίση αποτελέσει παρελθόν.

Θα μείνουμε στο πιο ουσιαστικό. Μία τέτοια υπόδειξη επί της ουσίας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην αναπτυξιακή προοπτική των εταιρειών παροχής φυσικού αερίου.

Αν, λέμε αν, υπάρξει μαζική στροφή στο πετρέλαιο για θέρμανση, δεν θα έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας οι εταιρείες αυτές; Για να μη μιλήσουμε για τις συνέπειες που πιθανόν να υπάρξουν στα συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου, που περιλαμβάνουν ακριβές ρήτρες εάν δεν απορροφηθούν οι συμφωνημένες ποσότητες.

Επ’ αυτών υπάρχει κάποιο σχέδιο;

 

ΛΕΥΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ: Tην τελευταία στιγμή (ως συνήθως) περιμένουν οι καταναλωτές-δικαιούχοι του voucher για αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Mε βάση επίσημα στοιχεία, έχουν πουληθεί κάτι παραπάνω από τις μισές συσκευές (52%), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακυκλώνω, αλλάζω συσκευή» κι αυτό χάρη στην καλύτερη επίδοση των ψυγείων, τη δεύτερη κατηγορία με όρους όγκου, μετά τα κλιματιστικά.

Εκτιμάται ότι έχουν πουληθεί πάνω από 54.600 ψυγεία και μένουν περίπου 41.900 επιταγές προς χρήση.

Εν τω μεταξύ μπαίνουν κι άλλα 140 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα αυξηθούν κατά 200.000. Παρεμπιπτόντως, μεγαλώνει και η πίτα και ο ανταγωνισμός για το λιανεμπόριο λευκών συσκευών. 

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Έντονη κινητικότητα υπάρχει και στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

Εν μέσω θέρους, η αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός εξαγόρασε τη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.». Το τίμημα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό, αν και στην αγορά ακούγεται έντονα ότι κινείται πέριξ των 3-4 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένου του ταμείου που έχει η εξαγορασθείσα αλυσίδα στα συρτάρια της.

Με την εξαγορά αυτή, ο Κρητικός ανεβαίνει κατηγορία. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να υποστηρίξει αυτή την πίστα. Όσο για τον πωλητή, όπως λένε στη στήλη άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μέτρησε την καταιγίδα που έρχεται στην κατανάλωση και επέλεξε να εξέλθει με κέρδος, όσο είναι ακόμη νωρίς...

 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΙΙ: Παλικάρια σφάζονται και για την απόκτηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Γέγος, όπως υποστηρίζουν στη στήλη πηγές της αγοράς.

Στελέχη της αλυσίδας διαψεύδουν ότι έχει υπάρξει συμφωνία με την ΑΒ Βασιλόπουλος ή με οποιαδήποτε άλλη αλυσίδα, αν και επιβεβαιώνουν ότι έχουν δεχθεί κρούση από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Βέβαια το ζητούμενο είναι αν θέλουν να πουλήσουν και με ποιο... τίμημα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v