Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 10 2022

Υποκλοπές: Χτυπάνε... κουδούνια για απόδοση ευθυνών - Νέες αφίξεις στο River West - «Μπες-βγες» Alpha σε Παγκρήτια και Byte

Υποκλοπές: Χτυπάνε... κουδούνια για απόδοση ευθυνών - Νέες αφίξεις στο River West - «Μπες-βγες» Alpha σε Παγκρήτια και Byte

ΕΧΑΕ: Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος αποδέχτηκε το αίτημα των χρηματιστών του ΣΜΕΧΑ αλλά και των μελών του ΣΕΠΕΥ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών) για συζήτηση γύρω από την πρόθεση κατάργησης της πλατφόρμας XNET και έτσι προγραμματίστηκε η μεταξύ τους συνάντηση για την προσεχή Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Η ουσία είναι ότι μέσω της πλατφόρμας XNET πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες εξυπηρετούν εδώ και χρόνια τους πελάτες τους για τις συναλλαγές που κάνουν σε επενδυτικά προϊόντα του εξωτερικού και η πρόθεση της ΕΧΑΕ να την καταργήσει έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ήδη το Euro2day.gr έχει αναφερθεί στο περιεχόμενο της επιστολής του ΣΜΕΧΑ.

Εξίσου αιχμηρό είναι ωστόσο και το περιεχόμενο της επιστολής του ΣΕΠΕΥ προς τον Γιάννο Κοντόπουλο, καθώς αφού χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΧΑΕ ως πολιτική, ««πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», τονίζει μεταξύ άλλων στο ότι οι μισοί τίτλοι του ΧΑ εμφανίζουν ίδια ή και χαμηλότερη εμπορευσιμότητα. «Με την ίδια λογική θα πρέπει να καταργήσετε ολόκληρους κλάδους στο ΧΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο ΣΕΠΕΥ αποδίδει το μέχρι τώρα πρόβλημα ανάπτυξης της πλατφόρμας στην αναποτελεσματικότητα των επενδυτικών εταιρειών να τη διαδώσουν περαιτέρω, αλλά και στην παντελή απουσία πολιτικής marketing και στρατηγικής στις πωλήσεις από πλευράς ΕΧΑΕ επί του ιδίου θέματος.

Τέλος, ο ΣΕΠΕΥ υπενθυμίζει ότι έχει ζητήσει τρεις φορές μέχρι τώρα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ, χωρίς όμως αυτό να έχει καταστεί εφικτό μέχρι σήμερα.

Ραντεβού λοιπόν στις 16 Νοεμβρίου.

 

RIVER WEST: Είσοδο στο River West ετοιμάζει η Funky Buddha, αλυσίδα της ΑLTEX. Η οικογένεια Αλεξίου, στην οποία ανήκει η ALTEX, δίνει έμφαση στο e-commerce αλλά δεν χάνει ευκαιρία να ενισχύσει και το φυσικό της δίκτυο, που αριθμεί πάνω από 50 σημεία πώλησης.

Η επέκταση του εμπορικού κέντρου των δυτικών προαστίων από τη Noval Property έχει δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες για νέους παίκτες, αλλά έχει κάνει χώρο και για υφιστάμενους. Για παράδειγμα η AXF, που λειτουργεί κατάστημα Attrattivo στο River West, πρόσφατα ενίσχυσε τη θέση της στο γνωστό mall ανοίγοντας κατάστημα και για το άλλο σήμα του χαρτοφυλακίου της, ALE.

Εν τω μεταξύ, με την επέκταση του εμπορικού κέντρου, στο River West Open, προστίθενται και νέα σήματα εστίασης. Μετά το Flocafe, το KFC και άλλες γνωστές αλυσίδες της αγοράς που έχουν πάρει θέση, πρόσφατα άνοιξε Geronimo, ένα νέο brand με αμερικανική αισθητική και μενού, που έχει επιμεληθεί ο executive chef Μιχάλη Τζόβας.

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Με το ποσό των 1,87 εκατ. ευρώ συμμετείχε η Alpha Bank στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας, που ολοκληρώθηκε στις 27 Οκτωβρίου, μετά τη διάθεση του συνόλου των αδιάθετων στη Thrivest Holding.

 

BΥΤΕ: Στις 27 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η πώληση του συνόλου των µετοχών που διακατείχε η Αlpha Bank στην Byte Computer, έναντι του εξής τιµήµατος: έλαβε σε µετρητά 4.329.381 ευρώ καθώς και 819.675 νέες µετοχές Ideal Holdings με τιµή διάθεσης 4,15 ευρώ ανά μετοχή.

 

ΓΕΜΗ: Μέσα σε όλα τα άλλα, έχουμε και τους ξεχασιάρηδες. Και επειδή η στήλη δεν θέλει να σας κουράζει, μιλάμε για όλες εκείνες τις εταιρείες -ξέρουν αυτές- που κατ’ εξακολούθηση αρνούνται μετά βδελυγμίας να αναρτήσουν, ως οφείλουν, στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) οικονομικές καταστάσεις, μεταβολές στο καταστατικό, στο διοικητικό συμβούλιο, κ.λπ.

Βέβαια, θα πείτε ότι το κάνουν γιατί μπορούν, αφού δεν τους ελέγχει κανείς. Και ένα δίκιο το έχετε. Γιατί για να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες, θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση. Αυτό αναμένεται να γίνει, όπως λέει στη στήλη κυβερνητικός αξιωματούχος, το προσεχές διάστημα.

Αντε να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!

 

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Λόγω της απεργίας χθες, δεν καταγράφηκαν νέες εξελίξεις. Ωστόσο, από την αρθρογραφία σε σημαντικά φιλοκυβερνητικά Μέσα, προκύπτει αβίαστα όχι μόνο η αναμονή νέων συμβάντων και αποκαλύψεων (εντός ή και εκτός εισαγωγικών), κάτι που συμβαδίζει και με τις πληροφορίες της στήλης περί επερχόμενου «νέου κύματος», αλλά και η συστηματική μορφή που λαμβάνουν πλέον οι παραινέσεις για σοβαρές κυβερνητικές κινήσεις επί του θέματος, που θα καταλήξουν στην απόδοση ευθυνών.

Κοινώς, ακόμη κι όσοι θεωρούν τη θητεία της κυβέρνησης ως απολύτως επιτυχημένη σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς, χτυπάνε τα… κουδούνια. Εκτιμώντας πως δεδομένων των συνθηκών, για να «σαλπάρει» με καλούς οιωνούς για τις εκλογές, θα πρέπει να «θυσιαστούν» πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, όσο κοντά κι αν βρίσκονται στην ηγεσία της. Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε από το πώς θα αντιδράσει η συμπολίτευση στο αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση Γρηγοριάδη-Λαβράνου-Μπίτσιου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΙΙ: Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί η επιστολή της ΕΣΗΕΑ στο Citizen Lab, στην οποία ζητείται η συνδρομή του εργαστηρίου στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δημοσιογράφων! 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών απέστειλε επιστολή προς τον Ron Deibert, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών και Διευθυντή του διεπιστημονικoύ εργαστηρίου Citizen Lab, με την οποία ζητείται να εξετάσει για τυχόν επιμολύνσεις με το λογισμικό Predator ή με άλλα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης (Spyware) τα κινητά των δημοσιογράφων μελών της Ένωσής μας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριο Ron Deibert, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και Διευθυντή του Citizen Lab στο Munk School of Global Affairs & Public Policy

Αξιότιμε κύριε καθηγητά,

Με δεδομένη τη θύελλα φημών που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία περί παρακολούθησης θεσμικών παραγόντων, δημοσιογράφων και άλλων πολιτών, απευθυνόμαστε σε εσάς και στο διεπιστημονικό εργαστήριο το οποίο διευθύνετε, ώστε με την τεχνογνωσία σας σε θέματα τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνιών, να εξετάσετε για τυχόν επιμολύνσεις με το λογισμικό Predator ή με άλλα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης (Spyware) τα κινητά των δημοσιογράφων μελών της Ένωσής μας, οι οποίοι θα ζητήσουν την τεχνολογική αρωγή σας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση ή όχι.

Αναμένοντας με ιδιαίτερη προσοχή την ανταπόκρισή σας».

ΥΓ: Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει την ανησυχία της για την κατάργηση των συνεντεύξεων Τύπου από τα υπουργεία.

Οπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των δραστηριοτήτων που είχε παγώσει λόγω της πανδημίας έχει επανέλθει, η ενημέρωση των δημοσιογράφων στα newsroom των υπουργείων πλέον δεν πραγματοποιείται ή είναι σπάνια, κάτι που πλήττει άμεσα την πληροφόρηση της κοινής γνώμης και δυσχεραίνει το ρεπορτάζ.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ενωση, «κινδυνεύει η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, αφού πολλοί υπουργοί επιλέγουν πλέον τα διαγγέλματα και τις ανακοινώσεις από τηλεοράσεως, χωρίς να δέχονται ερωτήσεις από δημοσιογράφους». Ζητά δε από τους αρμόδιους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, «προτού πληγεί ανεπανόρθωτα το δικαίωμα της κοινής γνώμης στην ενημέρωση».

O tempora o mores...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v