Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2022

Η αναδιάρθρωση της Wind και το ετεροχρονισμένο... bonus για ΟΤΕ - Παράταση στην εθελούσια της Εθνικής

Η αναδιάρθρωση της Wind και το ετεροχρονισμένο... bonus για ΟΤΕ - Παράταση στην εθελούσια της Εθνικής

ΟΡΜΠΑΝ. Πολλές φορές έκανε -και συνεχίζει να κάνει- τα «τσαλίμια» του ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Πότε αψηφώντας τις απαιτήσεις αναφορικά με το «κράτος δικαίου», πότε βάζοντας τρικλοποδιές στις προσπάθειες να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία.

Καθώς, όμως, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών έχει τον έλεγχο του χρήματος, έρχεται εκ νέου αντιμέτωπος με τον εφιάλτη των… προαπαιτούμενων.

Χθες η Κομισιόν συνέστησε να μην εκταμιευτούν επιχορηγήσεις 5,8 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αν δεν εκπληρωθούν στο σύνολό τους οι απαιτήσεις για αλλαγές στο νόμο περί διαφθοράς.

Παράλληλα, κρατά στον πάγο 7,5 δισ. ευρώ άλλων κοινοτικών πόρων.

«Ολα ή τίποτα» το μήνυμα. Δεν εκταμιεύεται μέρος των χρημάτων για μερική εφαρμογή των απαιτήσεων.

 

ΕΤΕ. Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας η ισχύς του οποίου έληγε την 28η Νοεμβρίου πήρε μια μικρή παράταση και πηγές της τράπεζας μεταδίδουν μια σχετική αισιοδοξία για την συμμετοχή από την πλευρά των εργαζομένων.

Η στήλη δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητήσει την αισιοδοξία, ωστόσο ας περιμένουμε να δούμε. Η τράπεζα έχει αποφασίσει να μειώσει το προσωπικό της, εξ ου και αναμένεται να τρέξουν κι άλλα προγράμματα εθελουσίας εξόδου με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων της.

 

FLEXOPACK. Είχε που είχε πολύ χαμηλό καθαρό δανεισμό η Flexopack, έρχεται τώρα και η χρηματοδότησή της μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να την προστατεύσει από τις όποιες επιπτώσεις θα μπορούσε να επιφέρει στις οικονομικές της επιδόσεις η αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο με καθαρό δανεισμό μόλις 5 εκατ. ευρώ έναντι ιδίων κεφαλαίων 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Flexopack όφειλε στις τράπεζες στις 30/6/2022 20,77 εκατ. ευρώ, όταν παράλληλα διέθετε στο ταμείο της 16,5 εκατ. ευρώ.

Τώρα λοιπόν ανακοίνωσε τη λήψη δανείου 12,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,07 εκατ. θα προέλθουν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα είναι ιδιαίτερα χαμηλότοκα.

Στόχος η υλοποίηση επενδύσεων για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας για έναν Όμιλο όπου είναι έντονα εξαγωγικός.

 

ΟΤΕ-COSMOTE. Η έκτακτη γενική συνέλευση της Cosmote, η οποία συνήλθε στις 15 Νοεμβρίου αποφάσισε τη διανομή στον ΟΤΕ 110 εκατ. ευρώ από κέρδη προηγουμένων χρήσεων.

 

WIND. Για το 2032 μετατέθηκε η λήξη ομολογιακού δανείου, το οποίο είχε εκδώσει η Wind και είχε καλύψει η μητρική της Crystal Almond. Το ομολογιακό έληγε στις 15 Ιουλίου 2023.

Ταυτόχρονα με την επιμήκυνση, αποφασίστηκε μείωση του σταθερού ετήσιου επιτοκίου σε 4,65% από 5,5% το 2021.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του ομολογιακού στο τέλος του 2021 ανερχόταν σε 494,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v