Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 14 2022

Εκλεισε μεγάλο ντιλ στις μεταφορές η HIG - Mytilineos: Ο συνδυασμός που άρεσε στον Watsa - Σφηνάκια για Interlife, Jumbo

Εκλεισε μεγάλο ντιλ στις μεταφορές η HIG - Mytilineos: Ο συνδυασμός που άρεσε στον Watsa - Σφηνάκια για Interlife, Jumbo

ΚΙΝΑ: Ενα πανδημικό κύμα κατακλύζει τη χώρα τώρα που εγκατέλειψε την πολιτική «zero Covid» και κατά πώς φαίνεται, είναι τόσο ισχυρό που χτυπά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας.

Οι όγκοι των συναλλαγών μειώνονται καθώς όλο και περισσότεροι traders δηλώνουν ασθένεια και οι τράπεζες ενεργοποιούν εφεδρικά σχέδια για να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά.

Διεθνή μέσα μάλιστα αποδίδουν την ξαφνική μείωση των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος τη Δευτέρα ακριβώς σε αυτή τη μεγάλη αύξηση των ασθενειών. Οι μισοί από τους traders νομισμάτων σε μια κινεζική τράπεζα στο Πεκίνο ήταν άρρωστοι χθες, ανέφερε μια πηγή.

Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, οι τράπεζες ενεργοποιούν θερμομετρήσεις, λένε στο προσωπικό με συμπτώματα ή θετικά τεστ να μείνει στο σπίτι και χωρίζουν τα στελέχη τους σε διακριτές ομάδες, ώστε μία τουλάχιστον να είναι λειτουργική.

Φανταζόμαστε ότι κάτι σάς θύμισαν όλα αυτά…

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επιστέγασμα μιας σχέσης που πάει πίσω στο 2012 ήταν η χθεσινή ανακοίνωση ότι η Fairfax του Prem Watsa γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην εισηγμένη. Είναι μια σχέση που έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά όπως προκύπτει από τη δήλωση του τελευταίου ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Η Fairfax προ των χθεσινών ανακοινώσεων είχε το 2,79% της Mytilineos. Παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι η αύξηση της θέσης της έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ένας ασφαλιστικός οργανισμός, γεγονός που σημαίνει ότι επενδύει στην «αξία». Στην περίπτωση της ελληνικής εταιρείας, όμως, η «αξία» συνυπάρχει με την «ανάπτυξη», ένας συνδυασμός που δύσκολα συναντιέται. 

Πρόκειται άλλωστε για ένα μεγάλο ντιλ για τα δεδομένα του Χρηματιστηρίου και ψήφο εμπιστοσύνης για τη δυναμική της Mytilineos, επισημαίνεται. Το βλέμμα τώρα στις σημερινές ανακοινώσεις για τον εταιρικό μετασχηματισμό.

 

ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ: Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και τόνους μελάνι που έχει χυθεί, το deal της μεγάλης μεταφορικής εταιρείας με τη HIG έκλεισε και επισήμως. Οι υπογραφές έπεσαν και ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και εντός της εβδομάδας, όπως μαθαίνει η στήλη.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες θα σας κρατήσουμε λίγο σε αγωνία. Αυτό που μπορούμε να καταγράψουμε είναι ότι σε πρώτη φάση ο έλεγχος της Βεϊνόγλου, market leader στις μεταφορές, περνά στη HIG και σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται να γίνει συγχώνευση με τη Μακιός, συμφερόντων του private equity.

Για τα υπόλοιπα, stay tuned…

 

INTERLIFE: Στο πρώτο φετινό εννεάμηνο όπου η εγχώρια παραγωγή των γενικών κλάδων (στους οποίους δραστηριοποιείται η Interlife) αυξήθηκε κατά 5,3% (στοιχεία Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), η εισηγμένη ανέβασε τον δικό της κύκλο εργασιών κατά 10,8%, κάτι που σημαίνει ότι διεύρυνε το μερίδιο αγοράς της.

Πέραν αυτού, όταν η εταιρεία σημειώνει στο εννεάμηνο ζημία προ φόρων 14,5 εκατ. και ταυτόχρονα οι απώλειες του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου διαμορφώθηκαν στα 18,2 εκατ. ευρώ, προκύπτει πως η εισηγμένη εμφάνισε λειτουργικό κέρδος κοντά στα 4 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Interlife έκλεισε το εννεάμηνο με ίδια κεφάλαια στα 104,9 εκατ. ευρώ, όταν η γνωστή ασφαλιστική εταιρεία διαπραγματεύεται στο ταμπλό του ΧΑ προς περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Καθόλου ευκαταφρόνητο το discount.

 

JUMBO: Αισιόδοξη η διοίκηση της εισηγμένης για τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκτιμά ότι οι πωλήσεις τον φετινό Δεκέμβριο θα ξεπεράσουν αυτές του Δεκεμβρίου του 2019.

Εάν επιβεβαιωθεί, οι πωλήσεις του ομίλου για το σύνολο του 2022 θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 13% περίπου σε σχέση με το 2021 και 10% έναντι του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v