Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2022

Attica Bank: NPEs στο... περίμενε και ψαλίδι στο προσωπικό-Δάνειο του RRF 250 εκατ. για ΓΕΚ-Νέος διαγωνισμός για άγονες γραμμές

Attica Bank: NPEs στο... περίμενε και ψαλίδι στο προσωπικό-Δάνειο του RRF 250 εκατ. για ΓΕΚ-Νέος διαγωνισμός για άγονες γραμμές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ. Η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων Intrum ανέβασε εχθές στην ηλεκτρονική σελίδα των πλειστηριασμό, το σφυρί για την μεζονέτα του πρώην στελέχους της ΑΕΚ Γιάννη Γρανίτσα στην Εκάλη.

Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για την 1η Φεβρουαρίου 2023 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 765.000 ευρώ. Το ακίνητο αποτελείται από μία οριζόντια ιδιοκτησία – μεζονέτα, η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο κείμενο στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης , Δήμου Κηφισιάς στη διασταύρωση των οδών Δεκελείας αριθμός 25 και Νίρας αριθμός 2, αποτελούμενης από υπόγειο επιφανείας μ.τ. 17,40 και μ.τ. 47, ισόγειο όροφο επιφανείας μ.τ. 241,28.

 

ΓΕΚ: Περίπου 250 εκατ. ευρώ θα πάρει από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο της αντλησιοταμίευσης, που ξεκίνησε (σ.σ. σε φάση χωματουργικών εργασιών) να κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Αμφιλοχία.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 600 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από τραπεζικό δανεισμό και ίδια συμμετοχή).

Το έργο θα έχει ισχύ 680MW (παραγωγή) και 730 MW (άντληση). Θα εκμεταλλεύεται τη διαφορά ύψους δύο άνω ταμιευτήρων νερού (Αγ. Γεώργιος και Πύργος) με όγκους περίπου 5 εκατ. κυβικών μέτρων και 2 εκατ. κυβικών μέτρων, με έναν κάτω ταμιευτήρα (λίμνη Καστρακίου ΔΕΗ) και θα χρησιμοποιεί τη δυναμική ενέργεια του νερού για τη μετατροπή της σε ρεύμα.

 

ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Νέο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου σχετικά με την εκμετάλλευση 8 τακτικών αεροπορικών γραμμών εσωτερικού «στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας» αναμένεται να πραγματοποιήσει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Στην κατεύθυνση αυτή, είχε καλέσει τους ενδιαφερόμενους αερομεταφορείς να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης μέχρι χθες.

Οι 8 γραμμές είναι: Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Κέρκυρα - Ακτιο - Κεφαλονιά - Ζάκυνθος, Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ρόδος, Ρόδος - Κως - Κάλυμνος - Λέρος - Αστυπάλαια, Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Σητεία, Ρόδος - Καστελόριζο, Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά και Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα - Κύθηρα.

Μάλιστα, η ΑΠΑ ολοκλήρωσε και τη μελέτη για την ένταξη της γραμμής Ιωάννινα - Ηράκλειο σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας, ένα αίτημα το οποίο κυνηγούσαν διακαώς και οι ξενοδόχοι της περιοχής των Ιωαννίνων.

 

ATTICA BANK: Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις 9μηνου της τράπεζας (σ.σ. ενότητα μεταγενέστερα γεγονότα), κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, δεν λήφθηκε απόφαση για την στρατηγική διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs), επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr

Στο Δ.Σ. παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν επιλογές, οργανικές και μη, αναφορικά με την διαχείριση των NPEs καθώς και των τιτλοποιήσεων. Η λήψη απόφασης, αναφορικά με την προτεινόμενη στρατηγική διαχείρισης, εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα λάβει χώρα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

 

ATTICA BANK II: Το Δ.Σ. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις 9μηνου και αποφάσισε, όπως προκύπτει επί του πρακτέου, να μην επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της παραπάνω περιόδου οι πρόσθετες προβλέψεις 300 εκατ. ευρώ, που θα σχηματιστούν από τα κεφάλαια της ΑΜΚ, ύψους ως 473,3 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank, έλαβε, κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου, από την DBRS, τις προκαταρκτικές εκθέσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης για τις ομολογίες υψηλής σειράς εξόφλησης των τιτλοποιήσεων Omega, Astir 1 και 2. Η τράπεζα, όμως, αποφάσισε να μην υποβάλει αίτηση για ένταξη των παραπάνω τιτλοποιήσεων στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙ.

Η δε απόφαση για την στρατηγική διαχείρισης NPEs και τιτλοποιήσεων, όπως προαναφέρθηκε, θα αποφασισθεί τις πρώτες ημέρες του 2023.

 

ATTICA BANK III: Στις οικονομικές καταστάσεις η τράπεζα επαναλαμβάνει ότι το business plan της περίοδου 2022-25 περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενέργειες αναδιάρθρωσης συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024.

Ειδικότερα, η Τράπεζα θα προβεί σε περαιτέρω εξορθολογισμό του δικτύου καταστημάτων της (επί του παρόντος 49 καταστήματα), με στόχο την περαιτέρω αποκλιμάκωση του λειτουργικού κόστους. Ταυτόχρονα, θα προβεί σε επενδύσεις με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και θα επαναξιολογήσει θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Το business plan προβλέπει λειτουργική κερδοφορία μέχρι το τέλος του 2024.

Υ.Γ: Η διοίκηση αναφέρει ότι η υλοποίηση των πράξεων και διαδικασιών κεφαλαιακής ενίσχυσης εξελίσσεται σύμφωνα με το σχεδιασμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v