Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2023

Δημοσκόποι: Ο Μαύρος και ο… Εθνάρχης - Avramar: Τρεχάματα και για Ανδρομέδα - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ και το στοίχημα ΔΕΗ

Δημοσκόποι: Ο Μαύρος και ο… Εθνάρχης - Avramar: Τρεχάματα και για Ανδρομέδα - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ και το στοίχημα ΔΕΗ

QUEST: Αγγιξε το 10% η άνοδος της μετοχής χθες και μάλιστα σε πτωτική συνεδρίαση. Η κίνηση έγινε στον απόηχο της εξαγοράς της ΕΠΑΦΟΣ και λίγο πριν ανακοινώσει αύξηση EBITDA κατά 15,3% και ουσιαστικά σταθερή κερδοφορία.

Η διοίκηση του Θ. Φέσσα (φωτό) εκτιμά ότι το 2023 θα πετύχει «ήπια ανάπτυξη στα έσοδα και κερδοφορία με ρυθμούς περίπου αντίστοιχους της ανάπτυξης του 2022».

Παράλληλα διαθέτει δύναμη πυρός 200 εκατ. ευρώ σε όρους ρευστότητας και γραμμών χρηματοδότησης.

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ: «Πώς να κάνετε την εικόνα σας χειρότερη» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο θέμα με τις απολογίες των δημοσκόπων, ως προς την αδυναμία τους να προβλέψουν την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δεν δημοσιοποιούσαν αυτά που έβρισκαν παρά τα αποσιωπούσαν, εξαιτίας της πολεμικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις, τότε, σκέφτεται ο απλός πολίτης, τι θα κάνουν αν βρεθούν απέναντι σε μια εχθρικά διακείμενη κυβέρνηση, που θα έχει πιθανώς και το καρπούζι και το μαχαίρι στα χέρια της;

Η γνωστή ρήση του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» ισχύει και για την επικοινωνία…

Ιδίως σε τέτοια θέματα. Όπου ή υπάρχει εμπιστοσύνη του κοινού, όχι μόνο στα εργαλεία αλλά και στους χειριστές τους, ή δεν υπάρχει -και η αξιοπιστία πάει… περίπατο.

ΥΓ: Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τον Δημήτρη Μαύρο της MRB, o οποίος από ό,τι έχουμε δει, ουδέποτε διέψευσε τη συμβουλευτική σχέση που κάποια media έλεγαν ότι έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή πιεζόταν ασφυκτικά από το κόμμα που... συμβούλευε; Και άρα, ούτε σε εκείνους είπε εγκαίρως ότι θα πάθαιναν τέτοια πανωλεθρία;

 

AVRAMAR: Ότι η εταιρεία είναι σε δύσκολη θέση, ότι οι μέτοχοι δεν θέλουν να βάλουν λεφτά και ότι οι τραπεζίτες παίρνουν… υπογλώσσια σας τα έχουμε πει. Σε άλλα νέα, η Avramar αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να απορροφήσει την Ανδρομέδα (Καλλιέργειες Υδρόβιων Οργανισμών ΑΕ). 

Σκοπός της συγχώνευσης είναι να ενοποιηθούν αποτελεσματικά οι λειτουργίες των δύο εταιρειών, να εξαφανισθούν οι πλεονάζουσες νομικές οντότητες και να μεγιστοποιηθούν οι συνέργειες μεταξύ τους, καθώς και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε παρόμοιο αντικείμενο (ιχθυοτροφεία, ιχθυοκαλλιέργειες, υδατοκαλλιέργειες).

Για την ιστορία, η συγχώνευση αυτή έχει μια... χρονική καθυστέρηση. 

 

ΔEΗ: Αποτελέσματα ανακοινώνει σήμερα η εταιρεία, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η εταιρεία θα καταφέρει να περάσει στο πράσινο σε ό,τι αφορά την κάτω γραμμή

Η μέση εκτίμηση κάνει λόγο για έσοδα 2,02 δισ. ευρώ έναντι 2,25 δισ. το πρώτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς και βελτίωση των EBITDA στα 271 εκατ. ευρώ από 170 εκατ.

Το κρίσιμο είναι τα καθαρά κέρδη. Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, αναμένεται κερδοφορία 32 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 185,7 εκατ.

 

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Τελικά η πρώτη προσγείωση στην πραγματικότητα δεν ήρθε μετά τις εκλογές αλλά... ανάμεσα. Από τις στήλες του Euro2day.gr πολλάκις προειδοποιήσαμε ότι ο ανταγωνισμός σε προεκλογικές παροχές, με επίκεντρο μισθούς, συντάξεις και δαπάνες, έμοιαζε με «ροζ συννεφάκι» που αγνοεί τα δημοσιονομικά δεδομένα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές, ακόμη και το φαινόμενο του πληθωρισμού.

Για όσους ίσως το έχουν ξεχάσει (μια και περάσαμε δεκαετίες σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και πληθωρισμού), τα πληθωριστικά φαινόμενα επιδεινώνονται όταν ξεκινήσει το λεγόμενο wage-price spiral, ήτοι όταν οι αυξήσεις των τιμών επιφέρουν αυξήσεις στους μισθούς,  μετά ξανά σε τιμές και πάει λέγοντας.

Χθες λοιπόν, πέρα από τα «νέα» για πάγωμα των τριετιών στους μισθούς, ενδεχομένως μέχρι και το 2027, είχαμε και τις συστάσεις της Κομισιόν, που ζητά κόφτη στις δαπάνες, αναδιάρθρωση της φορολογικής βάσης με επίκεντρο τους αυτοαπασχολούμενους και περαιτέρω «φορολογική συμμόρφωση».

Κι ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας.

 

ΟΠAΠ: Κεφαλαιακή ενίσχυση σε σειρά θυγατρικών και παροχή ρευστότητας, μέσω κάλυψης ομολογιακών δανείων, προχώρησε, κατά το πρώτο τρίμηνο, ο Οργανισμός. Ειδικότερα κάλυψε αύξηση κεφαλαίου της «Ελληνικά Λαχεία ΑΕ», ύψους 20 εκατ. ευρώ, καθώς και αύξηση κεφαλαίου της «Ιπποδρομίες ΜΑΕ», ύψους 5,5 εκατ. ευρώ. Τέλος, κάλυψε ομολογιακό δάνειο 8 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε η Tora Direct.

Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο ολοκληρώθηκε ο εταιρικός και ιδιοκτησιακός διαχωρισμός της Kaizen Gaming Limited. Η δραστηριότητα σε Ελλάδα και Κύπρο (Stoiximan business) πέρασε κάτω από τη Stoiximan Holding Ltd, ενώ αυτή στις υπόλοιπες αγορές (Betano business) κάτω από την Kaizen Gaming Holding Ltd.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v