Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2023

Η Eurobank, το πλεόνασμα και οι εξαγορές-Mytilineos: Γιατί χτυπάει νέα υψηλά -Tips για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΛΑΜΨΑ, ΕΚΤΕΡ, ΡΕΒΟΙΛ

Η Eurobank, το πλεόνασμα και οι εξαγορές-Mytilineos: Γιατί χτυπάει νέα υψηλά -Tips για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΛΑΜΨΑ, ΕΚΤΕΡ, ΡΕΒΟΙΛ

EUROBANK: Σε ερώτηση για το τι θα κάνει με τα πλεονάζοντα κεφάλαιά της απάντησε ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας (φωτό). 

Σημειώνεται ότι η τράπεζα εμφάνισε δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) στο 19% και δείκτη FL CET1 στο 16,3%, αυξημένους κατά 200 και 230 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση, επίπεδα πολύ υψηλότερα των απαιτήσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο κ. Καραβίας τόνισε ότι εκτός της χρήσης κεφαλαίων για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ, η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει την αύξηση των χορηγήσεων ενώ θα εξετάσει και πιθανές ευκαιρίες εξαγορών σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η στήλη έκανε μια εξαίρεση χθες για να σας ενημερώσει ενδοσυνεδριακά ότι πίσω από την «σεμνή» ανακοίνωση για τη συμφωνία με τη Helleniq Energy σε ότι αφορά τα φωτοβολταϊκά πάρκα, κρύβεται πιθανότητα «πολλή ουσία», καθώς μπορεί να σηματοδοτεί ευρύτερη συνεργασία δυο εκ των μεγαλύτερων ομίλων της χώρας. 

Ηρθε λίγο αργότερα και η νέα έκθεση της Optima για τον τίτλο που ανέβασε την τιμή στόχο στα 45,9 ευρώ (σ.σ. η υψηλότερη που έχουμε καταγράψει μέχρι σήμερα) και… έδεσε το γλυκό.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον τίτλο, στα 37,86 ευρώ με άνοδο 4,18%. Στους κερδισμένους της ημέρας και η Hellenic Energy που έκλεισε με κέρδη 3,6%, στα 8,08 ευρώ.

 

ΕΚΤΕΡ: Σε νέα υψηλά… 20ετίας σκαρφάλωσε ο τίτλος της ΕΚΤΕΡ με άνοδο 9,65%.

Στη μετοχή έγιναν συναλλαγές πάνω από 300.000 μετοχών (άλλαξε χέρια το 2,67% της εταιρίας!), με τα νέα πονταρίσματα να ακολουθούν τα όσα ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας στη γενική συνέλευση για πιθανές εξαγορές το δεύτερο εξάμηνο. Στόχος η απόκτηση του εργοληπτικού πτυχίου έβδομης τάξεως.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και το σίριαλ με την τουριστική επένδυση στην Πάρο, μετά και την ανακοίνωση της εταιρίας ότι η αρνητική γνωμοδότηση από ΣτΕ δεν συνεπάγεται και ματαίωση του project.

Η μετοχή πληρώνει με άνοδο σχεδόν 60% όσους την τίμησαν προ τριμήνου…

 

REVOIL: Πέντε πακέτα για συνολικά 150.000 τεμάχια της Revoil πέρασαν χθες στο χρηματιστήριο. Όλα έγιναν στην τιμή των 1,88 ευρώ και η αξία τους έφτασε τις 282 χιλιάδες ευρώ.

Χθες ο τίτλος ανέκοψε την ανοδική πορεία που οδήγησε τον οδήγησε σε νέα υψηλά, κλείνοντας στο 1,925 ευρώ ή σχεδόν 2% χαμηλότερα.

 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το ποσό των 27 εκατ. ευρώ διέθεσε, πέρυσι, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για να αποκτήσει οικόπεδα και αγροτεμάχια στην περιοχή Σινδόνι Ερμιονίδας. Πρόκειται για οικόπεδα/αγροτεμάχια, τα οποία προορίζονται για ανάπτυξη, αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής μέσω της οποίας έγινε η αγορά.

Η ΓΕΚ «προικοδότησε» τη θυγατρική, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 27 εκατ. ευρώ, ενώ συνάφθηκε και δανεισμός 2 εκατ. ευρώ, με μερική εκταμίευση ποσού 1 εκατ. ευρώ ως την 31η Δεκεμβρίου 2022.

 

ΛΑΜΨΑ: Την πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 21 Αυγούστου ανακοίνωσε χθες η Λάμψα, με μοναδικό θέμα την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στη Regency Hellenic Investments, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα πράγματα, λοιπόν, έχουν ως εξής… Ενόψει της μετεγκατάστασης του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι, και με δεδομένες τις επενδύσεις που θα απαιτηθούν, η Λάμψα -εφόσον το αποφασίσει η ΓΣ- θα αποκτήσει το ποσοστό που κατέχουν οι τρεις τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα, στη Regency Hellenic Investments.

Όσο για τη Selena Enterprises Company Limited, πρόκειται για την 100% κυπριακή θυγατρική της Λάμψα. Το… όχημα της εταιρείας επί της ουσίας…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v