Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 23 2011

Σαράντης: Αμφιβολίες για το guidance από αναλυτές

Σαράντης: Αμφιβολίες για το guidance από αναλυτές
Ο όμιλος Σαράντη συγκαταλέγεται στους ελάχιστους πλέον εισηγμένους που εξακολουθούν και δίνουν guidance για τα αποτελέσματά τους, ενώ αντίθετα η συντριπτική πλειονότητα των εταιριών το αποφεύγει επιμελώς, επικαλούμενη «χαμηλή ορατότητα», «έντονη μεταβλητότητα» και άλλα σχετικά.

Ο όμιλος Σαράντη επίσης έχει αποδείξει ότι δίνει «ουσιαστικά» guidance, καθώς αναφέρει τις παραδοχές με βάση τις οποίες «δουλεύει» και έχει και κάποια «μαξιλαράκια ασφαλείας» σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. 

Έπειτα από αυτήν την εισαγωγή, ερχόμαστε στη χθεσινή έκθεση της Πειραιώς Χρηματιστηριακής («ουδέτερη θέση», τιμή-στόχος 3,5 ευρώ), με τον ελληνικό οίκο να κάνει προβλέψεις για τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου (ανακοινώνονται στις 30 Αυγούστου) και να αμφισβητεί το guidance της εισηγμένης.

«Το guidance βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά δεν είναι αδύνατο», αναφέρει χαρακτηριστικά η χρηματιστηριακή, εξηγώντας περαιτέρω:

«Η διοίκηση έχει προβλέψει για ολόκληρο το 2011 έσοδα 223,4 εκατ. (+1,5%), EBITDA 22,3 εκατ. (+4,3%) και καθαρά κέρδη 13,57 εκατ. ευρώ. Από τα νούμερα αυτά προκύπτει άνοδος 2,1% στα έσοδα από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο και αύξηση 11,7% στα καθαρά κέρδη.

Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι αδύνατο, πιστεύουμε πως η επίτευξη του ετήσιου guidance θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τη Σαράντης, με δεδομένα το υφεσιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και την επιδεινούμενη καταναλωτική εμπιστοσύνη».

Έτσι, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή εκτιμά τώρα ετήσια κερδοφορία για τη Σαράντης στα 12,7 εκατ. ευρώ, ή 7% χαμηλότερα από το guidance.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερο «φως» θα προκύψει με τη δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων στις 30 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v