Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2013

Ο Σαμαράς, ο Super Mario και οι ...κλινικές

Ο Σαμαράς, ο Super Mario και οι ...κλινικές
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή τον προηγούμενο μήνα να επισπευσθούν οι καταβολές των οφειλόμενων χρημάτων προς τους προμηθευτές του Δημοσίου και μάλιστα είχε εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις, τώρα μάλιστα που εισπράξαμε τα λεφτά από τις δόσεις.

Εχθές, ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι ζήτησε επιτακτικά την πληρωμή των χρεών από τις κυβερνήσεις προς τους ιδιώτες, σημειώνοντας ότι αυτό το μέτρο θα δώσει και τη μεγαλύτερη τόνωση στις οικονομίες που δοκιμάζονται από την κρίση.

"Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις κυβερνήσεις στις πληρωμές οφειλών και στις δομικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε ο Σούπερ Μάριο.

Ωστόσο, στα του οίκου μας, φαίνεται πως οι πληρωμές συνεχίζουν να προσκρούουν σε γραφειοκρατικά τείχη, και όχι μόνο.

Αυτόν τον μήνα, οι εκπρόσωποι των κλινικών συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους του ΙΚΑ (ενός από τα ταμεία που ελπίζεται πως θα αρχίσουν να πληρώνουν από τα πρώτα, γιατί αν πάμε σε κάτι άλλα, όπως ο ΟΠΑΔ…) και τους διαμηνύθηκε πως θα αρχίσουν να πληρώνονται τα οφειλόμενα σύντομα έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου να εξοφληθούν.

Θα εξοφληθούν, όμως, μόνο εκείνοι οι λογαριασμοί που είναι εκκαθαρισμένοι.

Και κανείς δεν είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει πότε θα εκκαθαριστούν οι υπόλοιποι. Και να φανταστεί κανείς ότι το ΙΚΑ θεωρείται από τις καλύτερες περιπτώσεις μεταξύ των ταμείων...

ΥΓ.: Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, στα τέλη Φεβρουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων ανέρχονταν στα 4,29 δισ. ευρώ, κεφάλαια που σίγουρα λείπουν από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v