Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2013

Σφηνάκια για Πειραιώς, Όλι Ρεν και υψηλά 12μήνου

Σφηνάκια για Πειραιώς, Όλι Ρεν και υψηλά 12μήνου
ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Η Deloitte ανέλαβε να διενεργήσει την αποτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών καθώς και το χαρτοφυλάκιο εργασιών των εταιρειών leasing και factoring και της IBG.

Με βάση την αποτίμηση της Deloitte, θα κλειδώσει και το τίμημα του deal.

Μόνο που όπως έγραψε το Euro2day.gr υπάρχει ρήτρα βάσει της οποίας καλύπτεται μόνο διαφορά ως 310 εκατ. ευρώ.


ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ: Η Profile, ο Καρέλιας και το Πλαίσιο έκαναν χθες νέο υψηλό δωδεκαμήνου. Κοινό χαρακτηριστικό των τριών εταιρειών είναι πως διαθέτουν θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μεγαλύτερα των τραπεζικών τους δανείων).

Τυχαίο;

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης χαμηλό δωδεκαμήνου έγραψαν -μεταξύ άλλων- τέσσερις τράπεζες: Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Αττικής.


ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΕΝ: Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Όλι Ρεν μας ενημέρωσε ότι την Πέμπτη ο κοινοτικός επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα θα μας ερχόταν επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Η είδηση αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία καθώς την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη και η έναρξη του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα.

Τελικά όπως αποδείχθηκε ο Όλι μας δεν ήρθε. Όχι, δεν έπαιξε κανένα διπλωματικό επεισόδιο. Ούτε έπαθε τίποτα. Απλώς δεν ήταν ποτέ προγραμματισμένο να έρθει. Μαθαίνουμε ότι το όλο θέμα δημιουργήθηκε λόγω... lapsus linguae. 

Ο εκπρόσωπος, αντί για τον επίτροπο περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ήρθε πράγματι χθες στην Αθήνα, ανέφερε κατά λάθος το όνομα του Όλι Ρεν. Τρία γράμματα το επώνυμο του ενός, τρία και του άλλου, κατά τα άλλα καμία σχέση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v