Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτο-κομπίνα ύψους 5 εκατ. δολ. και πολλών μπόνους

Λαδώθηκε για να παριστάνει τον influencer ερευνητή-αναλυτή, ενώ επιπλέον εξαπάτησε υποψήφιους επενδυτές πουλώντας χωρίς εγγραφή και αποσπώντας υψηλά ποσά. Καταγγελία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Κρυπτο-κομπίνα ύψους 5 εκατ. δολ. και πολλών μπόνους

Ο ιδρυτής μιας εταιρείας επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα κατηγορείται από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι προώθησε μια αρχική προσφορά νομισμάτων χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε αμειφθεί με 5 εκατομμύρια δολάρια για να το κάνει.

Ο 33χρονος Ian Balina προώθησε το token SPRK σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το YouTube και το Telegram, χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί από την εταιρεία που το πρόσφερε, ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σε αγωγή που κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Όστιν στο Τέξας.

Αν και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έκανε λόγο για την εταιρεία του Balina, γράφει το Bloomberg, τα όσα περιγράφονται παραπέμπουν απολύτως στην Token Metrics, εταιρεία με έδρα το Όστιν που παρέχει «αξιολογήσεις κρυπτονομισμάτων και προβλέψεις τιμών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη». Το βιογραφικό του Balina στον ιστότοπο της εταιρείας τον περιγράφει ως «πρώην ζηλωτή της IBM Watson Analytics» που «έχτισε επιχειρήσεις εκατομμυρίων δολαρίων από το μηδέν».

Ιnfluencer που αυτοχαρακτηρίζεται ως επενδυτής κρυπτονομισμάτων, ο Balina κατέγραψε την επενδυτική του έρευνα και πρακτική σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω ενός διαδικτυακού ημερολογίου που ονομάζεται "Diary of a Made Man".

Η Επιτροπή κατηγόρησε επίσης τον Balina ότι οργάνωσε μια επενδυτική πλατφόρμα 50 ατόμων,  προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αγοράσουν tokens απ' αυτόν χωρίς να έχουν προχωρήσει στην απαραίτητη εγγραφή.

Η Sparkster Ltd., η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που έχει συσταθεί στα νησιά Κέιμαν και βρίσκεται πίσω από το SPRK, συγκέντρωσε περίπου 30 εκατ. δολάρια από σχεδόν 4.000 επενδυτές σε μη εγγεγραμμένη προσφορά που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2018.

Πέρα από το κρυπτο-λάδωμα των 5 εκατ. δολαρίων, η Sparkster έδωσε στον Balina και ένα μπόνους 30% για τυχόν tokens που αγόραζε, αναφέρεται στην αγωγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v