Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kόκκινη κάρτα στην Binance βγάζει η Mastercard

Τερματίζει τη συνεργασία με το ανταλλακτήριο σε Λ. Αμερική και Μ. Ανατολή. Αντιθέτως, όμως, δεν αποσύρεται από τον χώρο των crypto. Αδηλες οι βουλές για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα. Πώς επηρεάζεται το νόμισμα ΒΝΒ.

Kόκκινη κάρτα στην Binance βγάζει η Mastercard

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Mastercard και το ανταλλακτήριο Binance αποφάσισαν να τερματίσουν την συνεργασία που έχουν σε τέσσερις χώρες από τις 22 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας πληρωμών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα προγράμματα που λειτουργούν στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία και το Μπαχρέιν. Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι αν η διακοπή της συνεργασίας πρόκειται να περιλάβει και άλλες χώρες στο άμεσο μέλλον, όπως η Ελλάδα.

Οι κάρτες της Binance που εξέδιδε η Mastercard διευκόλυναν τους χρήστες για να πραγματοποιούν πληρωμές σε παραδοσιακά νομίσματα, τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και online. Τα χρήματα αντλούνταν από τον λογαριασμό που διατηρούσαν σε κρυπτονομίσματα από το ανταλλακτήριο. Όπως αναφέρει το Reuters, η συνεργασία σ' αυτές τις τέσσερις χώρες θα ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Η διακοπή αποτέλεσε έκπληξη, καθώς κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου τον Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard Michael Miebach εξέφρασε την πίστη του στο δυναμισμό των εταιρειών blockchain. Επίσης, ο επικεφαλής της Mastercard για τα κρυπτονομίσματα και το blockchain Raj Dhamodharan είχε αναφέρει στο Reuters τον Απρίλιο ότι η εταιρεία αναζητούσε περισσότερες συνεργασίες με εταιρείες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Πολλοί ερμηνεύουν αυτή την εξέλιξη ως ένδειξη ότι οι νομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Binance τους τελευταίους μήνες όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αποτελούν και δυνητικό ρίσκο για τους συνεργάτες της. Η Mastercard επιθυμεί να παραμείνει στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, όχι όμως να έχει στενή σχέση με τη Binance.

Κάποιοι υποψιάζονται πως η απόφαση για διακοπή τις συνεργασίας οφείλεται στην πίεση που έχει υποστεί η εταιρεία από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες όπως έχουμε αναφέρει έχουν βάλει στο στόχαστρο τόσο την εταιρεία όσο και τον ίδιο τον ιδρυτή της. Η ιστοσελίδα της Mastercard καταγράφει συνεργασίες με άλλα ανταλλακτήρια, όπως της Gemini, για τα οποία δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα. Πράγματι, απ' ό,τι διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Mastercard, η απόφασή τους δεν θα επηρεάσει κανένα άλλο από τα υπόλοιπα προγράμματα με τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Πρόκειται για ένα πλήγμα για την Binance, καθώς στην αρχή του χρόνου είχε επισημάνει με επίσημη ανακοίνωση τη σημασία της Βραζιλίας, τοποθετώντας την ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες αγορές παγκοσμίως. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Βραζιλία, αλλά όλη την Νότια Αμερική. Για παράδειγμα, στην Αργεντινή η Binance είχε σημαντικό μερίδιο αγοράς. Μια χώρα που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, εν μέρει λόγω του μεγάλου πληθωρισμού και της δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του παραδοσιακού τραπεζικού κλάδου.

Ο εκπρόσωπος της Mastercard αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί λήγουν τα συγκεκριμένα προγράμματα με την Binance. Ούτε διευκρίνισε εάν η απόφαση ήταν αμοιβαία ή την επιδίωξε μονομερώς η Mastercard. Μάλιστα, δήλωσε ότι η απόφασή της να λήξει τη συνεργασία με την Binance δεν έχει καμία επίδραση στην ευρύτερη δέσμευσή τους για τις δυνατότητες και την ασφάλεια των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε», όπως ισχυρίστηκε.

Η Binance αναφέρθηκε στο γεγονός με μήνυμα της στο X (πρώην Twitter), δηλώνοντας ότι η Binance Card δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Το νόμισμα της, το BNB, δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα. Η τεχνική του εικόνα δεν έχει αλλάξει από προχθές που το είχαμε αναφέρει. Όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα, τα 220 δολάρια που τον Ιούνιο λειτούργησαν ως επίπεδο στήριξης (μπλε οριζόντια γραμμή), εμποδίζοντας την πτώση, τώρα έχουν μετατραπεί σε αντίσταση, δηλαδή το εμποδίζουν να ανέβει. Καμία έκπληξη. Πρόκειται για μια συνηθισμένη και μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν το BNB θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει το εμπόδιο.

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου Crypto Specialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου-5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές σε 3ωρα μαθήματα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v