Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Προαναγγελία γενικής συνέλευσης


«ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.»

Γ.Ε.Μ.Η. 124004701000

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία

«ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε»

 

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. (εφεξής: Εταιρεία) που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή του στις 05/02/2021 και σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, καλούνται οι κάτοχοι κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ. στον Αλιμο, Σολωμού 20, στα γραφεία της εταιρείας για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.
Έγκριση ίδρυσης/απόκτησης εταιρειών προς υλοποίηση της επέκτασης των δραστηριοτήτων του ομίλου κατά τα οριζόμενα στο θέμα 1, συμπεριλαμβανόμενης της ίδρυσης εταιρειών με πλειοψηφική συμμετοχή προς απόκτηση εμπορικών πλοίων.
Επικύρωση του συνόλου των ληφθεισών αποφάσεων του ΔΣ και ιδίως αυτών που αφορούν στην (άμεση ή έμμεση) συμμετοχή της Τ.Ο. SHIPPING LTD στην ίδρυση εταιρειών προς απόκτηση εμπορικών πλοίων.
Έγκριση προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 49 Ν. 4548/2018.
Διάφορες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 121 παρ. 4 και 124 παρ.1του Ν.  4548/2018 η εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους για τα ακόλουθα:  

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26/02/2021 έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν Μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι κατά την έναρξη της πέμπτης μέρας πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι 21/02/2021 (ημερομηνία καταγραφής), στο αρχείο μετόχων της εταιρείας που διαχειρίζεται η εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΛ.ΚΑΤ). Η ως άνω ημερομηνία καταγραφής ισχύει και για την Επαναληπτική Συνέλευση.

 

Έναντι της εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνο όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την ημερομηνία καταγραφής. Η άσκηση των δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει την δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και στη Γενική Συνέλευση.

 

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 9/3/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 στον Αλιμο, Σολωμού 20, στα γραφεία της εταιρείας.

 

Σημειώνεται ότι δε θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση για την επαναληπτική συνέλευση σύμφωνα με το άρθρο 122 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο μέτοχος συμμετέχει στην Τακτική Γενική Συνέλευση και ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων του. Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίζει μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους. Σε περίπτωση που μέτοχος κατέχει μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασμούς αξιών, αυτός μπορεί να ορίσει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις μετοχές που εμφανίζονται στον κάθε λογαριασμό αξιών. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσότερους μετόχους μπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε μέτοχο.

 

Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση μέσω αντιπροσώπου οφείλουν να καταθέσουν στην Εταιρεία εγγράφως ή με ηλεκτρονικά μέσα τη σχετική εξουσιοδότηση αντιπροσώπευσης που είναι διαθέσιμη στα γραφεία της εταιρείας στο Τμήμα Μετοχολογίου, Σολωμού 20, Αλιμος, 174 56 και στην ιστοσελίδα www.techol.gr, το αργότερο 48 ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιεί στην εταιρεία, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του αντιπροσωπευόμενου μετόχου. Σύγκρουση συμφερόντων είναι δυνατόν να προκύπτει ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος είναι:

α) μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας ή άλλο νομικό πρόσωπο ή οντότητα που ελέγχεται από το μέτοχο αυτόν,

β) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας,

γ) υπάλληλος ή ελεγκτής της Εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχό της ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας,

δ) σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α έως γ.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Σε σχέση με την ανωτέρω Τακτική Γενική Συνέλευση, οι Μέτοχοι της εταιρείας έχουν και τα εξής δικαιώματα:

(Α) Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρ. 141 Ν. 4548/2018, εφόσον εκπροσωπούν τουλάχιστον ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία πρέπει να περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δέκα πέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, πρόσθετα θέματα. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση. Η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται με τον ίδιο τρόπο, όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη, δεκατρείς (13) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και ταυτόχρονα τίθεται στη διάθεση των μετόχων στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, μαζί με την αιτιολόγηση ή το σχέδιο απόφασης που έχει υποβληθεί από τους μετόχους κατά τα ανωτέρω.

(Β) Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρ. 141 Ν. 4548/2018, εφόσον εκπροσωπούν τουλάχιστον ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία πρέπει να περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση  να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να θέσει στη διάθεση των μετόχων, τουλάχιστον έξι (6) ημέρες πριν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης σχέδια αποφάσεων για θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή την αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι υποχρεωμένο να προβαίνει στην εγγραφή θεμάτων στην ημερήσια διάταξη ούτε στη δημοσίευση ή γνωστοποίηση αυτών μαζί με αιτιολόγηση και σχέδια αποφάσεων που υποβάλλονται από τους μετόχους κατά τις ανωτέρω υπό (Α) και (Β) περιπτώσεις, αντιστοίχως, αν το περιεχόμενο αυτών έρχεται προφανώς σε αντίθεση με το νόμο και τα χρηστά ήθη.

(Γ) Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρ. 141 Ν. 4548/2018, μετά από αίτηση οποιουδήποτε μετόχου που υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση μπορούν να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να παράσχει στη Γενική Συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της εταιρείας, στο μέτρο που αυτές είναι σχετικές με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Υποχρέωση παροχής πληροφοριών δεν υφίσταται όταν οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο, ο οποίος αναγράφεται  στα πρακτικά. Τα Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να απαντήσει ενιαία σε αιτήσεις μετόχων με το ίδιο περιεχόμενο.

 (Δ) Σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρ. 141 Ν. 4548/2018, εφόσον εκπροσωπούν το ένα δέκατο (1/10) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να παράσχει στη Γενική Συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή των πληροφοριών για αποχρώντα ουσιώδη λόγο, ο οποίος αναγράφεται  στα πρακτικά.

 

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις αιτήσεων, οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουν να αποδεικνύουν κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 141 παρ. 12 Ν. 4548/2018 την μετοχική τους ιδιότητα και τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν κατά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Τέτοια απόδειξη αποτελεί και η ενημέρωση που λαμβάνει η εταιρεία από το Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων.

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το πλήρες κείμενο των εγγράφων, των σχεδίων αποφάσεων και των λοιπών πληροφοριών, που προβλέπονται στην παρ. 3 του άρθρου 123 του Ν. 4548/2018 είναι διαθέσιμα στα γραφεία της εταιρείας (Αλιμος, οδός Σολωμού 20, τηλ. επικοινωνίας 210-9977000) και στην ιστοσελίδα www.techol.gr.

 



Αλιμος Αττικής, 05/02/2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v