Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές ελπίζουν σε οικονομική ανάκαμψη, μετά και τη συμφωνία στην ΕΕ, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού συνεχίζει να αποτελεί "βαρίδι".

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης λόγω της ελπίδας για οικονομική ανάκαμψη –μετά και την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης. Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού πίεσε την Αυστραλία, και κυρίως τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και του κλάδου των ταξιδίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,02%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,45% χαμηλότερα στις 22.781 μονάδες.

Ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύονταν κατά 0,76% στις 3.346 μονάδες και κατά 0,93% ο δείκτης CSI στις 4.734 μονάδες, περίπου 0,1% υψηλότερα διαμορφώνονταν ο δείκτης Kospi στις 2.229 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,35% στις 25.547 μονάδες και κατά 1,27% ο δείκτης ASX στις 6.189 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v