Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για επιβολή νέων δασμών 60 δισ. στην Κίνα, ενώ η αγορά αναμένει και τις αποφάσεις τις Fed για τα επιτόκια.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το κλίμα όμως γενικότερα επιβαρυμένο μετά τη χθεσινή «βουτιά» της Wall Street, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ΗΠΑ, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed και εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω μέτρα προστατευτισμού από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες Δευτέρα, δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν πως η κυβέρνηση Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι την Παρασκευή νέους δασμούς ύψους έως 60 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές, βάζοντας στο «στόχαστρο» τους τομείς της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τετάρτη αναμένονται οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια. Οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων στο 1,75% από 1,5% που είναι σήμερα και θα δώσει "σήμα" για τουλάχιστον άλλες τρεις αυξήσεις φέτος.

Στα χρηματιστήρια της Ασίας, οι επενδυτές κατοχύρωσαν σήμερα κέρδη στις μετοχές αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, εν μέσω ανησυχιών για αυστηρότερη νομοθεσία, καθώς η Facebook βρέθηκε στο "στόχαστρο" μετά τις αναφορές πως επέτρεψε παράτυπα την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 21.380 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 31.524 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, αμετάβλητος στις 4.074 μονάδες ο CSI, υψηλότερα κατά 0,29% ο Shanghai Composite στις 3.288 μονάδες και κατά 0,42% ο Kospi στις 2.485 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX έκλεισε 0,39% χαμηλότερα στις 6.040 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v