Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αδύναμο εμπόριο της Κίνας ρίχνει τις ασιατικές αγορές

Βουτιά 2% σε Ιαπωνία και Αυστραλία. Οι εξαγωγές της Κίνας ενισχύθηκαν λιγότερο από ότι αναμενόταν το Νοέμβιο. Η αύξηση των εισαγωγών ήταν επίσης μικρότερη. Χαμηλότερα και οι δείκτες τιμών παραγωγού και καταναλωτή.

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα εμπορικά στοιχεία που δημοσίευσε η Κίνα το Σαββατοκύριακο.

Ο Shanghai χάνει 0,8% ενώ ο Shenzhen διολισθαίνει 1,1%. Στο Χονγκ-Κονγκ o Hang Seng σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 1,2%.

Ο Nikkei κάνει βουτιά 2,1%, ο ASX στην Αυστραλία επίσης κατά 2,2%, ο Kospi στη Νότια Κορέα χαμηλότερα κατά 1,06%.

Οι εξαγωγές της Κίνας ενισχύθηκαν λιγότερο από ότι αναμενόταν το Νοέμβιο. Η αύξηση των εισαγωγών ήταν επίσης μικρότερη, φτάνοντας στο πιο χαμηλό σημείο από τον Οκτώβριο του 2016.

Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας την πιο αδύναμη επίδοση από τη συρρίκνωση κατά 3% του Μαρτίου. Οι εισαγωγές επιβραδύνθηκαν απότομα, στο 3% μετά το άλμα του 21,4% τον Οκτώβριο και ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 14,5% αύξηση. 

Χαμηλότερα από τους προηγούμενους μήνες κινήθηκαν και οι δείκτες τιμών παραγωγού και καταναλωτή, στην Κίνα, το Νοέμβριο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 2,7% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας επιβράδυνση από την ανάγνωση του Οκτωβρίου ύψους 3,3%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας και τα στοιχεία που δημοσίευσε την Κυριακή. Οι αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, είχαν προβλέψει την επιβράδυνση.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,2% τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με πέρυσι, χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς που ανέμενε να αυξηθεί κατά 2,4%. Τον Οκτώβριο είχε ενισχυθεί κατά 2,5%, ενώ ο στόχος του Πεκίνου είναι 3%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v