Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αναμένεται να δείξουν κατά πόσο έχει επηρεαστεί η κινεζική οικονομία από την σινοαμερικανική εμπορική διένεξη. Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή στηρίζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ανακοίνωση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα, που εκτιμάται πως θα δώσουν περαιτέρω στοιχεία για τον πόσο έχει επηρεάσει την κινεζική οικονομία η σινοαμερικανική εμπορική διένεξη.

Ταυτόχρονα, η επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά και το χθεσινό επεισόδιο με τις εκρήξεις σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν, καθώς επηρεάζονται οι τιμές του πετρελαίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,3% στις 21.096 μονάδες.

Απώλειες 0,42% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.898 μονάδες, 0,3% για τον CSI στις 3.673 μονάδες, 0,5% για τον Hang Seng στις 27.156 μονάδες και 0,6% για τον Kospi στις 2.090 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,2% υψηλότερα στις 6.633 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v