Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα. Σε αρνητικό έδαφος οι κινεζικές μετοχές, υψηλότερα ο δείκτης στο Χονγκ Κονγκ, μία μέρα μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ηπιες κινήσεις, σε αντίθετα πρόσημα, στα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι η κινεζική βιομηχανική παραγωγή επιβραδύνθηκε τον Μάιο -σε χαμηλό 17 ετών, ανάγνωση πολύ χαμηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Οι κινεζικές μετοχές κινούνται χαμηλότερα, με τον δείκτη Shenzhen Composite να υποχωρεί κατά 0,5%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται 0,7%, μία μέρα μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι διαμαρτύρονταν και ζητούσαν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης, λόγω του επίμαχου νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,2%, ενώ ο Topix χαμηλότερα κατά 0,3%. Απώλειες 0,2% για τον Kospi στη Νότια Κορέα, σε αρνητικό έδαφος και ο ASX στην Αυστραλία (-0,2%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v