Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed δίνει… φτερά στις ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος και η επιστροφή Κίνας και ΗΠΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δημιουργούν θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το «σήμα» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για πιθανή μείωση επιτοκίων φέτος.

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, προειδοποιώντας για την αύξηση των παγκόσμιων κινδύνων λόγω των εμπορικών εντάσεων και της αβεβαιότητας για τις αμερικανικές οικονομικές πολιτικές, αφήνοντας να εννοηθεί πως και η ίδια τείνει προς την ενίσχυση της νομισματικής της πολιτικής.

Τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου βελτίωσαν και οι ενδείξεις πως Κίνα και ΗΠΑ επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά από «διάλειμμα» έξι εβδομάδων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Κίνας δήλωσε σε ξένους CEOs πως η Κίνα θα διατηρήσει τη δέσμευσή της για μεταρρύθμιση και άνοιγμα, προσθέτοντας πως οι περιορισμοί στην πρόσβαση στη χώρα θα χαλαρώσουν σε περισσότερους τομείς της οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,6% ενώ κατά 0,6% ενισχύεται και ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη 2,4% στις 2.987 μονάδες, 3% υψηλότερα ο CSI στις 3.828 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κινήθηκε 1% υψηλότερα στις 28.486 μονάδες, κατά 0,6% ενισχύθηκε ο ASX στις 6.767 μονάδες και κατά 0,3% ο Kospi στις 2.131 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v