Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Στην επικείμενη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, με την ελπίδα πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη στις σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε κάποια θετική εξέλιξη στις σινοαμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις, ενώ το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Σι αργότερα αυτήν την εβδομάδα, προσβλέποντας σε ενδείξεις αποκλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου που βλάπτει την παγκόσμια οικονομία και το επιχειρηματικό κλίμα. Οι ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,13% στις 21.285 μονάδες.

O δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί οριακά στις 3.000 μονάδες, ο CSI κινείται οριακά υψηλότερα στις 3.835 μονάδες, στις 2.126 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης Kospi και στις 28.478 μονάδες ο Hang Seng, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,17% στις 6.745 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v