Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed για περαιτέρω στοιχεία ως προς την πορεία που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα για τη νομισματική της πολιτική.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης και για τις επιπτώσεις των ατελείωτων εμπορικών πολέμων, να μετριάζονται από τις ελπίδες για μέτρα τόνωσης από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη Fed, η οποία δημοσιοποιεί σήμερα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά για οποιαδήποτε ένδειξη ως προς τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Επίσης, αναμένουν το ετήσιο σεμινάριο της Fed στο Jackson Hole αργότερα αυτήν την εβδομάδα, καθώς και τη σύνοδο των G7 το Σαββατοκύριακο, για να δουν αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πάρουν επιπλέον μέτρα για να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου», ενώ ενισχύονταν κατά   ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,33% στις 20.609 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.883 μονάδες, κατά 0,05% ο CSI στις 3.789 μονάδες, κατά 0,2% ο Kospi στις 1.963 μονάδες, οριακά στο «πράσινο» ο Hang Seng στις 26.237 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρούσε κατά 0,83% στις 6.574 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v