Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Συντηρούνται οι ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο.

Ήπιες μεταβολές με μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η άνοδος των futures της Wall Street ανακούφισε κάπως τους επενδυτές μετά το selloff στο αμερικανικό χρηματιστήριο νωρίτερα, αν και οι βαθύτερες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι τιμές του χρυσού υποχωρούσαν κάπως, δείχνοντας πως οι επενδυτές χαλαρώνουν λίγο τη στάση τους έναντι των τοποθετήσεων σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου, ωστόσο η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών επιτοκίων αποτελεί υπενθύμιση της ανησυχίας ορισμένων επενδυτών για την οικονομική ανάπτυξη.

Σημειώνεται πως η εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο της, αυξάνοντας τις πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, κάτι που αναγκάζει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αντιδράσουν με μειώσεις επιτοκίων και μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν οριακά ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,18% στις 20.492 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,19% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.896 μονάδες, κατά 0,27% ο CSI στις 3.806 μονάδες, αμετάβλητος στις 25.663 μονάδες ο Hang Seng, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,55% στις 6.601 μονάδες και κατά 0,9% ο Kospi στις 1.942 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v