Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Αναθάρρησαν οι επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβασε τους τόνους στην σινοαμερικανική εμπορική αντιπαράθεση.

Σε θετικό πεδίο επέστρεψαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τον βηματισμό των υπόλοιπων αγορών παγκοσμίως, με το ενδιαφέρον για τα ομόλογα να περιορίζεται, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να κατεβάσει τους τόνους έναντι της Κίνας, προβλέποντας πως οι δυο χώρες θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες πως Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν έρθει σε επαφή με τους Αμερικανούς εταίρους τους και πρότειναν επανάληψη των διαπραγματεύσεων, δήλωση που όμως η Κίνα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει.

Τα σχόλια του κ. Τραμπ βοήθησαν ώστε να αμβλυνθούν οι σημαντικές απώλειες που κατέγραφαν οι αγορές μετά τις ανακοινώσεις και των δυο χωρών την Παρασκευή για νέους δασμούς.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 0,97% στις 20.458 μονάδες.

Κέρδη 1,28% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.900 μονάδες, 1,36% ο CSI στις 3.817 μονάδες, ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,53% στις 6.565 μονάδες και κατά 0,23% ο Kospi στις 1.921 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,23% στις 25.622 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v