Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η αβεβαιότητα ως προς το πόσο ακόμα θα μειώσει η Fed τα επιτόκιά της εντείνει τις ανησυχίες αναφορικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την ώρα που συνεχίζεται ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος, καθώς και οι πολιτικές αναταράξεις σε Χονγκ Κονγκ, Ιταλία και Βρετανία.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ και την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόουμ Πάουελ, αργότερα σήμερα στο Jackson Hole.

Η αβεβαιότητα ως προς το πόσο ακόμα θα μειώσει η αμερικανική κεντρική τράπεζα τα επιτόκιά της εντείνει τις ανησυχίες αναφορικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, την ώρα που συνεχίζεται ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος, καθώς και οι πολιτικές αναταράξεις σε Χονγκ Κονγκ, Ιταλία και Βρετανία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3% και κατά 0,4% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.710 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,4% ο Shanghai Composite στις 2.894 μονάδες, κατά 0,6% o CSI στις 3.816 μονάδες, κατά 0,53% ο Hang Seng στις 26.187 μονάδες και κατά 0,32% ο ASX στις 6.614 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί οριακά στις 1.950 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v