Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου παραμένει στο επίκεντρο, μετά και τις πληροφορίες περί σκέψεων στις ΗΠΑ για διαγραφή κινεζικών εισηγμένων. Ανάμικτα σινιάλα στέλνουν τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να μην δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην πληροφορία που κυκλοφόρησε την Παρασκευή για σκέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης να διαγράψει τις κινεζικές εισηγμένες από τα αμερικανικά χρηματιστήρια. Χθες, όπως μετέδωσε το Bloomberg, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ είπε πως η κυβέρνηση Τραμπ «δεν μελετά το ενδεχόμενο να εμποδίζει κινεζικές εταιρείες να εισάγονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, ανάμικτα σινιάλα «στέλνουν» τα στοιχεία για τον τομέα μεταποίησης της Κίνας, καθώς οι εξαγωγές παραμένουν αδύναμες όμως υπήρξε μια απρόσμενη βελτίωση στην εγχώρια κατανάλωση. Πάντως, η κεντρική τράπεζα της Κίνας, άφησε νύξεις για σχέδια περισσότερων μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν οριακά, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,9% στις 21.681 μονάδες.

Οριακή μεταβολή για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.932 μονάδες και στις 3.852 μονάδες για τον CSI, ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,14% στις 6.814 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται 0,65% υψηλότερα στις 2.063 μονάδες και 0,59% ο δείκτης Hang Seng στις 26.109 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v