Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Η αισιοδοξία για την πορεία των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Θετικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία αναφορικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, ενώ τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αύξησε τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

ΗΠΑ και Κίνα δήλωσαν την Παρασκευή πως υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με στόχο την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, με αμερικανούς αξιωματούχους μάλιστα να σημειώνουν πως θα μπορούσε να υπογραφεί συμφωνία ακόμα και εντός του μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε άνοδο 1,08%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Ιουλίου, υψηλότερα κατά 0,6% ο Shanghai Composite στις 2.975 μονάδες, κατά 0,7% ο CSI στις 3.978 μονάδες, κατά 0,31% ο ASX στις 6.799 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,4% στις 27.479 μονάδες και 1,43% ο Kospi στις 2.130 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v