Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Ανακούφιση στις αγορές με τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα για περιορισμό της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Προσπάθεια ανάκτησης του χαμένου εδάφους στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την Κίνα να λαμβάνει μέτρα προκειμένου να περιορίσει την επιδημία του θανατηφόρου κοροναϊού, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την επίπτωση που θα έχει η νέα επιδημία στην εγχώρια ζήτηση και τον τουρισμό, εν όψει του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Έτους.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 440 κρούσματα και εννέα θανάτους από τον κοροναϊό, ενώ  το Πεκίνο εφαρμόζει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,71% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,7% υψηλότερα στις 24.031 μονάδες. 

Κατά 0,36% ενισχύονταν ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.063 μονάδες, κατά 0,55% ο CSI στις 4.136 μονάδες, κατά 0,95% ο ASX στις 7.249 μονάδες, ο δείκτης Kospi κατέγραφε κέρδη 1,23% στις 2.267 μονάδες και 1,12% ο Hang Seng στις 28.297 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v