Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω κοροναϊού

Οι κινεζικές μετοχές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών, ενώ οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του γεν, του χρυσού και των ομολόγων.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, με τις κινεζικές μάλιστα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τουλάχιστον οκτώ μηνών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν όσο και περισσότερο για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Κίνα, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για τον εορτασμό του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Το πιθανό πλήγμα στα αεροπορικά ταξίδια επηρέασε αρνητικά τις πετρελαϊκές τιμές, με τα futures να υποχωρούν σε χαμηλό επτά εβδομάδων.

Το κινεζικό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλό δυο εβδομάδων, ενώ ανοδικά κινούνται το γεν, ο χρυσός και τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς τέθηκε σε ισχύ η ταξιδιωτική απαγόρευση που επιβλήθηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν, η οποία θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,07%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,98% στις 23.795 μονάδες.

Πτώση 3,41% για τον Shanghai Composite στις 2.956 μονάδες, 3,83% για τον CSI στις 3.973 μονάδες, 2,23% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.709 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX κατέγραφε απώλειες 0,69% στις 7.199 μονάδες και 0,93% ο Kospi στις 2.246 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v