Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στην Ασία λόγω κορωνοϊού

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία έχει ταράξει ιδιαίτερα τους επενδυτές, καθώς ανησυχούν για εξάπλωση του κορωνοϊού στην υπόλοιπη Ευρώπη και για πρόκληση οικονομικών προβλημάτων. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο

Στην ασφάλεια του χρυσού στρέφονται οι επενδυτές καθώς εξαπλώνεται πέραν της Κίνας η επιδημία του κορωνοϊού, με τα κρούσματα και τους θανάτους να αυξάνονται στη Νότια Κορέα, στην Ιταλία και στη Μέση Ανατολή, επιδεινώνοντας την προοπτική για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία έχει ταράξει ιδιαίτερα τους επενδυτές, καθώς ανησυχούν για εξάπλωση του κορωνοϊού στην υπόλοιπη Ευρώπη και για πρόκληση οικονομικών προβλημάτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας , ο δείκτης Kospi κατέγραψε πτώση 3,87% στις 2.079 μονάδες, 1,62% ο Hang Seng στις 26.866 μονάδες και 2,28% ο ASX στις 7.065 μονάδες, ενώ περιορισμένες είναι οι απώλειες στους κινεζικούς δείκτες, στο 0,28% για τον Shanghai Composite (3.031 μονάδες) και 0,4% για τον CSI (4.132 μονάδες).

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v