Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ύφεση συντηρούν το αρνητικό κλίμα, την ώρα που ορισμένες χώρες προετοιμάζονται για να βγουν από τα lockdown. Νέα μείωση επιτοκίων από την Κίνα.

Ήπιες πιέσεις καταγράφουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην «επόμενη μέρα», εν μέσω των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ για τη χειρότερη παγκόσμια ύφεση από την δεκαετία του 1930 αλλά και της προετοιμασίας ορισμένων χωρών να ξαναξεκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα προέβη σε νέα κίνηση για να προστατεύσει την οικονομία της, μειώνοντας σε ιστορικό χαμηλό ένα βασικό μεσοπρόθεσμο επιτόκιο και ανοίγοντας τον δρόμο για παρόμοια μείωση στα επιτόκια αναφοράς των δανείων.

Η κίνηση αυτή, αν και δεν ήταν απρόσμενη όπως σχολιάζει το Reuters, βοήθησε τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να κινηθεί σε θετικό πεδίο. Ο δείκτης ενισχύονταν κατά 0,2%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,43% στις 19.554 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,2% ο Shanghai Composite στις 2.821 μονάδες, κατά 0,4% ο CSI στις 3.810 μονάδες, κατά 0,35% ο Hang Seng στις 24.350 μονάδες και κατά 0,61% ο ASX στις 5.508 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v