Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και στις προβλέψεις των εταιρειών για την περαιτέρω πορεία τους.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας, με ένα νέο δημοσίευμα σε ιστοσελίδα ιατρικών ειδήσεων να εκφράζει αμφιβολίες για τα ενθαρρυντικά πρώιμα αποτελέσματα της δοκιμής του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και οι προβλέψεις των εταιρειών για την περαιτέρω πορεία τους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η γνωστοποίηση των οικονομικών σχεδιασμών της κινεζικής κυβέρνησης, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 20.595 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,26% ο Shanghai Composite στις 2.891 μονάδες και κατά 0,21% ο CSI στις 3.947 μονάδες, οριακά στο «κόκκινο» ο Hang Seng στις 24.377 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,37% στις 1.987 μονάδες και κατά 0,43% ο ASX στις 5.683 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v