Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Στις προσπάθειες των χωρών να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Ο επικεφαλής της Fed προειδοποιεί πως η πλήρης ανάκαμψη εξαρτάται από την ανακάλυψη εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Σε ύφεση το α' τρίμηνο η Ιαπωνία.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ και οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώνονται σε υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς οι προσπάθειες των χωρών να ανοίξουν τις οικονομίες τους δημιουργούν ελπίδες πως ο κόσμος βρίσκεται λίγο πιο κοντά στην ανάδυσή του από την ύφεση.

Όπως ανέφερε σε σημείωμά του ο οικονομολόγος της Barclays, Christian Keller, «οι οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πιθανότατα έπιασαν πάτο τον Απρίλιο και αρχίζουν σταδιακά να επανέρχονται στη ζωή. Ωστόσο τα δεδομένα που έρχονται από τις περισσότερες οικονομίες τονίζουν το βάθος της συρρίκνωσης, εγείροντας κινδύνους για πιο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να υπονομεύσουν την ανάκαμψη».

Νωρίτερα, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε πως διολίσθησε σε ύφεση το α’ τρίμηνο, ενώ ο επικεφαλής της Fed είπε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να αργήσει περισσότερο και πως μια πλήρης ανάκαμψη εξαρτάται από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,48% υψηλότερα στις 20.133 μονάδες.

Κατά 0,63% ενισχύεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.886 μονάδες, κατά 0,73% ο CSI στις 3.941 μονάδες, κατά 0,43% ο Kospi στις 1.936 μονάδες, κατά 0,45% ο Hang Seng στις 23.904 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1,18% στις 5.557 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v