Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στο άνοιγμα των οικονομιών ανά τον κόσμο, ενώ αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την παραγωγή στην Κίνα.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας καθώς η μια χώρα μετά την άλλη επιχειρούν να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους.

Οι επενδυτές ενθαρρύνονται από την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην Ασία, με τη Νέα Ζηλανδία να χαλαρώνει από την Πέμπτη ορισμένους περιορισμούς ενώ η Ιαπωνία σχεδιάζει να βάλει τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περιοχές όπου έχουν σταθεροποιηθεί οι μολύνσεις.

Παράλληλα, αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα για τον πληθωρισμό και την παραγωγή στην Κίνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 1,05% υψηλότερα στις 20.390 μονάδες.

Κέρδη 1,37% για τον ASX στις 5.559 μονάδες και 1,7% για τον Hang Seng στις 24.641 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,17% στις 2.890 μονάδες, κατά 0,2% ο CSI στις 3.956 μονάδες και κατά 0,58% ο Kospi στις 1.934 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v