Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η σινοαμερικανική ένταση ρίχνει «σκιές» στις ασιατικές αγορές

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να μπει τέρμα στην προτιμησιακή μεταχείριση του Χονγκ Κονγκ, ενώ το Πεκίνο απείλησε με αντίποινα.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την κλιμάκωση των σινοαμερικανικών εντάσεων με επίκεντρο το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Σινική Θάλασσα, να επιβαρύνουν το κλίμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες εντολή να μπει τέρμα στην προτιμησιακή μεταχείριση του Χονγκ Κονγκ και υπέγραψε νόμο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για αυτές που αποκάλεσε «κατασταλτικές ενέργειες» της Κίνας σε βάρος της κινεζικής αυτόνομης περιοχής, ενώ το Πεκίνο απείλησε με αντίποινα.

Από την άλλη πλευρά, αίσθημα αισιοδοξίας δημιουργεί η ανακοίνωση της Moderna ότι το πειραματικό της φάρμακο κατά της Covid-19 έδειξε πως είναι ασφαλές στις πρώιμες μελέτες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,14% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 1,59% υψηλότερα στις 22.945 μονάδες.

Άνοδος 1,73% για τον δείκτη ASX sστις 6.150 μονάδες και 0,79% για τον Kospi στις 2.220 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,27% στις 3.398 μονάδες, σε οριακά θετικό έδαφος «γύρισε» ο CSI στις 4.815  μονάδες, ενώ ο Hang Seng σταθεροποιείται στις 25.477 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v