Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές περιμένοντας τη Fed

Τις αποφάσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναμένουν σήμερα οι επενδυτές. Σταθερός ο Nikkei, βουτιά 14,8% έκαναν οι ιαπωνικές εξαγωγές. Αλμα 1,7% για το αμερικανικό αργό. Υποχωρεί το δολάριο έναντι γουάν και γεν.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές περιμένοντας τη Fed

Αντίθετα πρόσημα στα πιο βασικά ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές αποφάσεις από τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, έκλεισε στο +0,03%, με κέρδη 0,9% ολοκλήρωσε συνεδρίαση ο ASX στην Αυστραλία.

Χαμηλότερα οι κινεζικές μετοχές, με τον Σανγκάη να χάνει 0,39% και τον Σενζέν 0,88%. Απώλειες 0,31% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και πτώση 0,33% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα.

Την επιφυλακτική κίνηση στο Τόκιο οδήγησαν οι ιαπωνικές εξαγωγές Αυγούστου, οι οποίες έκαναν βουτιά κατά 14,8%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έναντι πρόβλεψης για πτώση 16,1%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που ανακοινώνονται απόψε. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα update για το ΑΕΠ, την ανεργία και τον πληθωρισμό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,772 γουάν ανά δολάριο, όπως και έναντι του γεν, στα 105,35 γεν ανά δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, άλμα 1,7% σημειώνει το αμερικανικό αργό, στα 38,95 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με κέρδη 1,5%, φτάνει στα $41,15, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα κινήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα, ενώ ο τυφώνας Σάλι κλείνει πολλές πετρελαϊκές υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v