Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με πτώση 1% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με απώλειες 2,2% ο ASX στην Αυστραλία, μετά τις νέες ρευστοποιήσεις στη Wall. Υποχωρούν οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα -κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, αρνητικά οι τιμές παραγωγού.

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Υποχωρούν οι μετοχές στα πιο βασικά ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τις χθεσινές απώλειες της Wall, καθώς νέο κύμα ρευστοποιήσεων χτύπησε το αμερικανικό χρηματιστήριο, με πρωταγωνιστή τον Nasdaq (-4,11%). 

Με πτώση 1% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με απώλειες 2,2% ο ASX στην Αυστραλία. Αρνητικά κινούνται οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai να χάνει 1,2% και τον Shenzen να υποχωρεί 1,9%.

Στο κόκκινο και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng στο -1%, ενώ ίδια κίνηση σημειώνει και ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τα στοιχεία πληθωρισμού της Κίνας. Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) που καταγράφει το οικονομικό κόστος των προϊόντων πριν την αναχώρησή τους από τη γραμμή παραγωγής, κατέγραψε ετήσια μείωση 2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS). Ο ίδιος δείκτης είχε καταγράψει μείωση 2,4% τον Ιούλιο. Επίσης, στο 2,4% κατέβασε ταχύτητα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα τον ίδιο μήνα, μετά την άνοδο κατά 2,7% του Ιουνίου.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,85 γουάν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v