Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη βουτιά της Wall

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας οδηγεί τις απώλειες, με τον ASX να κλείνει αρνητικά κατά 3,1%. Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,1%, ενώ καθοδικά κινούνται και οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα. Οριακές μεταβολές για το δολάριο έναντι του γουάν και του γεν.

Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη βουτιά της Wall

Αρνητικά κινούνται οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή, μετά την ελεύθερη πτώση της Wall Street.

Σε μαζικές ρευστοποιήσεις προχώρησαν οι επενδυτές με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες ακόμα και (σχεδόν) 6%, μια μέρα μετά την εκτόξευση του δείκτη πάνω από τις 12.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (-8%), Microsoft (-6%) και Salesforce (-4%) ενώ άνοδο κατέγραψαν μόνο οι τίτλοι των Verizon (+0,2%) και American Express (+0,1%).

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας οδηγεί τις απώλειες, με τον ASX να κλείνει αρνητικά κατά 3,1%. Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,1%, ενώ καθοδικά κινούνται και οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, με τη Σανγκάη να χάνει 1,1% και τη Σενζέν 1,3%.

Πτώση και στο Χονγκ Κονγκ, κατά 1,5%, ενώ ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα υποχωρεί 1,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει οριακά έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,840 γουάν ανά δολάριο, όπως και έναντι του γεν, με την ισοτιμία στα 106,16 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v