Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τις τεχνολογικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα παρακολουθούν οι επενδυτές. Βουτιά 20% για τις μετοχές της εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών SMIC. Με πτώση 0,49% έκλεισε ο Nikkei. Απώλειες 1,6% για το αργό. Σταθεροποιητικά το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικές κυρίως μεταβολές στα πιο βασικά ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις αυξημένες τεχνολογικές εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Την πτώση οδηγούν οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη στη Σανγκάη να χάνει 1,11% και τον δείκτη στη Σενζέν 1,39%.

Βουτιά 20% κάνουν οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών SMIC, που είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει να επιβάλει εξαγωγικούς περιορισμούς στην εταιρεία.

Πτώση 0,28% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, με απώλειες 0,49% έκλεισε ο Nikkei, με άνοδο 0,33% ο ASX στην Αυστραλία. Κέρδη 0,54% για τον δείκτη KOSPI στη Νότια Κορέα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,83 γουάν ανά δολάριο, ενώ σε σύγκριση με το γεν, διατηρείται στα 106,27 γεν.

Απώλειες 1,6% για το αμερικανικό αργό, στα 39,10 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ετήσια αύξηση 9,5% κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο, ενώ αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 2,1%, όπως έδειξαν σήμερα τα στοιχεία των τελωνείων.

Οι αναλυτές σε μία δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ετήσια αύξηση των εξαγωγών κατά 7,1% από την προηγούμενη χρονιά, μετά την ετήσια αύξηση κατά 7,2% που κατέγραψαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιούλιο.

Οι εισαγωγές είχαν μειωθεί κατά 1,4% τον Ιούλιο, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε στα 58,93 δισ. δολάρια, έναντι της πρόβλεψης για πλεόνασμα 50,50 δισ. δολαρίων και 62,33 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v