Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ενδεχόμενο για lockdown φοβίζει τις ασιατικές αγορές

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, με την προσοχή στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας. Νέες πιέσεις στις μετοχές των HSBC και Standard Chartered. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι πιθανές καθυστερήσεις στα μέτρα τόνωσης στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για νέα lockdown στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας, ρίχνουν «πάγο» στο θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα σε σχέση με τις μετοχές παγκοσμίως.

Υπό πίεση παραμένουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, μετά τις νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη μεταφορά παράνομων κεφαλαίων, με την HSBC και την Standard Chartered να καταγράφουν περαιτέρω πτώση 2%. Οι δυο αυτές τράπεζες είναι μεταξύ των παγκόσμιων τραπεζών που κατονομάζονται ότι μετέφεραν ύποπτα κεφάλαια άνω των 2 τρις. δολαρίων σε διάστημα σχεδόν δυο δεκαετιών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,68% απώλειες 0,64% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.295 μονάδες, 0,45% για τον CSI στις 4.670 μονάδες, 0,67% για τον ASX στις 5.973 μονάδες και 0,7% για τον Hang Seng στις 23.784 μονάδες, ενώ ισχυρές απώλειες 2,5% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.329 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v