Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με την εξέλιξη της πανδημίας να παραμένει στο επίκεντρο. Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της HSBC. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ εν αναμονή εξελίξεων με το ζήτημα των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης, ενώ παρακολουθούν και το θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη.

Όπως σημείωναν αναλυτές, η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι μια νέα έξαρση της πανδημίας, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από την έλλειψη ουσιαστικής προόδου στο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης των ΗΠΑ.

Τα νεότερα από την υπόθεση της TikTok δεν φάνηκε να επηρεάζουν ιδιαίτερα τις αγορές, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της HSBC, μετά τη διαρροή των πληροφοριών για ύποπτες δραστηριότητες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1%, κατά 0,5% υποχωρούσε ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.321 μονάδες, κατά 0,77% ο CSI στις 4.700 μονάδες, κατά 0,73% ο ASX στις 6.013 μονάδες, κατά 0,95% ο Kospi στις 2.389 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε πτώση 1,6% στις 24.064 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v