Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά οι ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Σήμα για μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023 έστειλε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Με πτώση 0,68% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με απώλειες 1,1% ο ASX στην Αυστραλία. Στο κόκκινο οι τιμές πετρελαίου. Ανοδικά το δολάριο έναντι γουάν και γεν.

Αρνητικά οι ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις αποφάσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Αμετάβλητα στο 0% με 0,25% άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα έστειλε σήμα ότι θα τα διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα ως και το τέλος του 2023.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed τονίζει ότι «αναμένει να διατηρήσει μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική» μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2% κατά μέσο όρο και οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να εδραιωθούν στο 2%.

Το νέο ανακοινωθέν αντανακλά το νέο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας με βάση το οποίο ο πληθωρισμός θα επιτρέπεται να υπερβαίνει το 2% μετά από περιόδους χαμηλών πιέσεων στις τιμές.

Την ίδια ώρα, αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική πολιτική της η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Στη δήλωσή της σημειώνει ότι η ιαπωνική οικονομία έχει αρχίσει να ανεβάζει τόνους, αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, λόγω της επίπτωσης της πανδημίας κορωνοϊού.

Με πτώση 0,68% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με απώλειες 1,1% ο ASX στην Αυστραλία. Στην ηπειρωτική Κίνα, μικρή άνοδο κατά 0,1% καταγράφει ο δείκτης Shanghai, ενώ αρνητικά κατά 0,5% κινείται ο Shenzen.

Στο κόκκινο το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να χάνει 1,6%, ενώ πτώση 1,1% σημειώνει ο KOSPI στη Νότια Κορέα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κερδίζει 0,3% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,771 γουάν ανά δολάριο, και 0,1% έναντι του γεν, στα 105,01 γεν ανά δολάριο.

Απώλειες 1,3% για τις τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό στα 39,56 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ στα $41,65.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v